PRVAK JEAN-ÉRIC VERGNE S PRILAGOJENIM DS 7

Prvak formule E, ambasador družbe DS Automobiles in tudi mladi oče Jean-Éric Vergne zdaj vozi DS 7 E-TENSE 4×4 360. Tako kot DS 4 E-TENSE 225, ki ga je vozil prej, je tudi oblikovanje njegovega novega avtomobila prilagodil DS DESIGN STUDIO PARIS in ima ekskluziven videz. Personalizacija zunanjosti je rezultat dela ekip znamke, ki so v “iskanju prefinjene harmonije” skušale slediti smernicam, ki jih je dal voznik, da bi bil avtomobil edinstven.

  

Delo se je začelo v oblikovalskem studiu DS DESIGN STUDIO PARIZ, nato pa je potekalo v delavnicah DS Performance. Dvobarvni zaključek, ki smo ga že videli na konceptnih vozilih DS AERO SPORT LOUNGE in DS E-TENSE PERFORMANCE, prefinjeno združuje novo satenasto sivo barvo z lakirano črno, ki sega od strehe do pokrova motorja. Satenasto siva barva s kovinskimi in mineralnimi odtenki prekriva celoten sprednji del, nato pa se postopoma izgublja v pasovih v korist običajne lakirane sive barve, ki je na voljo kupcem DS 7 E-TENSE 4×4 360. Celoten učinek še poudarijo subtilni grafični dodatki na sprednjem odbijaču, ki spominjajo na visokotehnološki podpis DS LIGHT VEIL, ki svetlobo dnevnih luči prepušča skozi barvo karoserije. Ti trakovi, ki so rahlo kontrastni, poudarjajo dinamičnost sprednjega dela vozila DS 7 E-TENSE 4×4 360.

Personalizacija se izvaja tudi z opomnikom na vratnih ogledalih z enako dvobarvno in dvomaterialno obdelavo med sivo in črno, satenasto in lakirano. Vtis dinamičnosti poudarja zaporedje trakov, ki se izmenično nanašajo na obrise in z barvo ter materialom ustvarjajo učinek hitrosti. Znak na maski motorja z logotipom “JEV” in nadaljnji znak “JEV 25” (njegova dirkaška številka, ki se nanaša na njegov datum rojstva) na sprednjih vratih zaključujeta to ekskluzivno obliko. Ta DS 7 ima priključni hibridni pogonski sklop s skupno močjo 360 konjskih moči. Od 0 do 100 km/h zmore v samo 5,6 sekunde, poleg tega pa ima 100-odstotni električni doseg 57 kilometrov v kombiniranem ciklu WLTP. “Ta edinstveni DS 7 E-TENSE 4×4 360 je rezultat sodelovanja med DS Performance in DS DESIGN STUDIO PARIS. Zasnovan je bil za našega ambasadorja in dvakratnega prvaka Formule E Jean-Erica Vergneja in pooseblja povezavo med stezo in cesto ter simbolizira avtomobilsko strast,” je o novem sodelovanju dejal Eugenio Franzetti, director oddelka DS Performance.

“Delali smo na dvobarvni in dvomaterialni obdelavi, da bi z ustvarjanjem satenasto sive prevleke s kovinskimi zaključki, ki je v nasprotju z globino naše standardne lakirane sive barve, dodali dodaten pridih dinamičnosti. Čeprav je ta DS 7 E-TENSE 4×4 360, ki ga bo vozil Jean-Eric Vergne, edinstven, tovrstni projekti še vedno predstavljajo ustvarjalno priložnost v okviru našega prihodnjega razvoja.”
Vincent Lobry, vodja oddelka za barve, materiale in končne obdelave pri DS Automobiles