PRVA TRGOVINA NAMENJENA LE DOSTAVI

Wolt, aplikacija za dostavo hrane in izdelkov iz trgovin, je v Sloveniji odprla svojo prvo trgovino Wolt Market, in sicer v Mariboru. To je prva trgovina v Sloveniji, ki je optimizirana in namenjena zgolj dostavi. Uporabnikom bo na voljo približno 2.000 izdelkov, med katerimi bodo številni od lokalnih ponudnikov. Naročene izdelke bodo na želen naslov prejeli v 30 minutah, v tem času pa se lahko posvetijo pomembnejšim opravilom. Naročila lahko oddajo tudi vnaprej in določijo želeni čas dostave.

  

Wolt Market je koncept trgovine tehnološkega podjetja Wolt, ki je optimizirana in namenjena zgolj dostavi ter ponuja hitro, enostavno in zanesljivo možnost nakupovanja. Trgovina je primerna za vse vrste nakupovanja, torej za manjše nakupe, ko uporabniki na hitro potrebujejo osnovna živila, kot tudi za večje tedensko nakupovanje. Prvo trgovino so odprli leta 2020 v Helsinkih na Finskem, v dveh letih pa so se razširili na 16 trgov, kjer deluje več kot 50 trgovin.

Wolt Market se pridružuje obstoječim trgovinskim ponudnikom

Izbira trgovinskih ponudnikov na Woltovi aplikaciji je tako bogatejša za še eno trgovino, in sicer Wolt Market, ki se je pridružila že obstoječim trgovinskim ponudnikom. »Nenehno iščemo nove načine, kako zadovoljevati potrebe strank, in verjamemo, da je širok izbor trgovin na platformi ključnega pomena. Wolt Market je odličen dodatek k širokemu izboru visokokakovostnih partnerjev, s katerimi že sodelujemo. Sicer se ves čas prilagajamo povpraševanju uporabnikov, tako bo obratovalni čas Wolt Marketa od 9. do 22. ure,« pravi Manca Šalehar, vodja marketinga pri Wolt Slovenija.

Trend – trgovine, ki ponujajo zgolj dostavo

Odkar so uvedli prvo trgovino Wolt Market, ugotavljajo, da obstaja povpraševanje po tovrstnih storitvah in da ljudje resnično uživajo pri naročanju izdelkov. Kot poudarja Manca Šalehar, so trgovine, ki ponujajo zgolj dostavo, v tujini velik trend. Verjamejo, da bodo s trgovino Wolt Market ljudem pomagali prihraniti čas, saj se uporabniki lahko v tem času posvetijo drugim pomembnejšim opravilom, kot so družina, delo ali hobi. Ob tem doda: »Naš cilj je, da Wolt Market približamo številnim uporabnikom in da bodo trgovine postale dostopnejše tudi v Sloveniji. S tem bo tudi nakupovanje živil postalo enostavno in hitro.«

Lokalno prilagojena ponudba izdelkov

Nabor izdelkov zajema vse osnovne kategorije živil, od svežih izdelkov, pijač do neprehrambnih potrebščin. V svojo ponudbo bodo vključili tudi številne ekološke, vegetarijanske in brezglutenske izdelke, poudarek pa bodo namenili lokalnim izdelkom. Z njimi želijo zadovoljiti potrebe in želje svojih uporabnikov ter tako zagotavljati in ustvarjati najboljšo uporabniško izkušnjo. Svojo ponudbo bodo namreč prilagodili željam strank in izbor izdelkov obnavljali glede na to, kaj stranke potrebujejo. Takšen pristop so uporabniki zelo dobro sprejeli tudi v drugih državah, kjer delujejo.

Wolt Market tudi zaposluje – iščejo upravitelje trgovin in sodelavce za delo v trgovini.

Wolt Market bo deloval ločeno od podjetja Wolt, in sicer s svojim direktorjem ter svojo ekipo. V svoje vrste tako vabijo vse, ki jih zanima nova zaposlitev. Odprta delovna mesta si lahko ogledate na: