PRVA MINI TURNEJA PIVO & BURGER FESTA

Kulinarični projekt Pivo & Burger Fest se te dni odpravlja na prvo mini turnejo po Sloveniji. Ljubitelji klasičnega tandema ter sproščenega vzdušja bodo v odkrivanju odličnih kombinacij najprej lahko uživali v soboto, 11. junija, med 11. in 22. uro na Mestnem trgu na Ptuju. Teden dni kasneje, 18. junija, pa bodo odlični domači pivovarji in izvedenci za burgerje obiskovalce k užitkom vabili na Delpinovi ulici v Novi Gorici, prav tako med 11. in 22. uro.

  

Priljubljeni Pivo & Burger Fest, ki ga v Ljubljani že od leta 2014 organizira zavzeta ekipa, zaslužna za mednarodno priznano kulinarično uspešnico Odprta kuhna, bo tokrat prvič gostoval na trgih drugih slovenskih mest. Organizatorji ugotavljajo, da kombiniranje piva in burgerjev ni več le trendovski koncept ali prehodna muha, saj se je dvojec v preteklih letih zasidral globoko v našo kulturo.

»Naraščajoče zanimanje za kraft pivo in gurmanske burgerje je v začetku morda pomenilo odmik od uveljavljenega, a sprva nišno področje je preraslo svoje okvire. Danes so odlična butična piva širše dostopna, varijo jih po vsej Sloveniji, pa tudi dobri burgerji iz kakovostnih sestavin so postali stalnica, ki bo vedno del jedilnikov urbanih gurmanov. Veseli nas, da bomo letos pestro ponudbo, predvsem pa dobro vzdušje, zančilno za naš festival, končno ponesli tudi v druga mesta,« je povedal idejni vodja projekta Lior Kochavy.

Tako na Ptuju, kjer bo Pivo & Burger Fest potekal v soorganizaciji z Zavodom za turizem Ptuj, kot v Novi Gorici, kjer se kot soorganizator projektu pridružuje Mestna občina Nova Gorica, se bodo ljubitelji najlepšega in najboljšega kulinaričnega para lahko sprehodili med več kot dvajset stojnicami, preizkušali pisano bero domislic domačih pivovarjev in odkrivali sočnost odbitih idej domačih specialistov za burgerje.

»Vse, ki boste takrat razgreta grla s pivom hladili na kakšni eksotični lokaciji, na primer v Fiesi, pa naj pomirimo – nič ni zamujenega, na Pivo & Burger Festu se bomo srečali še 3. in 4. septembra na Pogačarjevem trgu v Ljubljani ter 24. septembra v Novem mestu,« je še dodal Lior Kochavy.

Vse jedi in pijače bodo tudi na Pivo & Burger Festu stregli le v povratni in biorazgradljivi embalaži, saj organizacijska ekipa pri vseh svojih dogodkih vztraja pri načelu, da se je treba tudi ob sproščenih druženjih zavedati pomena skrbi za okolje in lepšo prihodnost.