PROSTOR SPROŠČANJA, UŽITKOV

LEGO Group je uradno odprl svoj nov najsodobnejši sedež LEGO Campus v Billundu na Danskem. Prostor v velikosti 54.000 kvadratnih metrov, ki ga je zasnoval C.F. Møller Architects, bo sprejel okoli 2000 zaposlenih, ki bodo inovativno delovno mesto imenovali svoj dom stran od doma.

  

“Kampus bo odražal vrednote skupine LEGO Group, ki so ‘Domišljija, zabava, ustvarjalnost, skrb, učenje in kakovost’ in je zasnovan tako, da zagotavlja igrivo, vključujoče in sodelovalno okolje, ki zaposlenim omogoča, da razvijejo najboljše igralne izkušnje za otroke po vsem svetu,« piše LEGO v sporočilu za javnost.

Osrednji element LEGO Campusa je »Hiša ljudi«, ki je bila zgrajena kot hibridni prostor za zbiranje zaposlenih in njihovih družin med in po delovnem času. People House, označena kot »kraj za sprostitev, navdih in polnjenje«, ponuja ogromen fitnes studio z večnamenskim igriščem, LEGO bivališč za obiskovalce, prostor za ustvarjalne delavnice, kino, skupno kuhinjo, zdravstveno ambulanto, park in cone za aktivnosti na prostem.

Trajnost je bila glavna pozornost pri gradnji kampusa, dodani in vključeni pa so bili številni elementi oblikovanja za pridobitev certifikata LEED zlate ravni. Značilnosti vključujejo uporabo posebne plošče iz mavčnih vlaken, ki naj bi prihranila 650.000 kg emisij CO2 med gradnjo, uporabo 5.000 kg odpadnih kock LEGO za vse zunanje pohištvo, namestitev sončnih kolektorjev, najdenih na strehi bližnjega parkirišča in poudarek na biotski raznovrstnosti z vrsto avtohtonega zelenja v in okoli kampusa.

LEGO Campus se je uradno odprl 5. aprila za zaposlene LEGO in njihove družine.