PRINCESA DIANA VAS ŽE NESTRPNO PRIČAKUJE!

Težko pričakovani film sijajnega režiserja Pabla Larraína (Jackie) s Kristen Stewart v vlogi princese Diane, je zgodba o prelomnem trenutku na tisti usodni božič, ko se princesa Diana odloči končati svoj zakon s Charlesom.

V filmu Spencer spremljamo zgodbo o Zakon princese Diane in princa Charlesa se je že zdavnaj ohladil. Čeprav krožijo govorice o aferah in ločitvi, sta za božične praznike na kraljičinem posestvu Sandringham zapovedana mir in veselje. Tam se jé in pije, strelja in lovi. Diana igro dobro pozna – toda letos bodo stvari precej drugačne … Začne se namreč soočati s svojo težko odločitvijo, dokončno zaključiti zakon s princem Charlesom. Film nam daje vpogled v ekstravagantno življenje na posestvu Sandringham in popolno oriše emocije Lady Di med njenimi borbami proti govoricam o aferah in nenehnem izogibanju paparazom.

Kot pravi režiser Pablo Larraín: »Vsi smo odraščali z določeno idejo o tem, kaj je pravljica. Diana Spencer je paradigmo obrnila na glavo in za vedno spremenila način, kako razmišljamo o idealiziranih ikonah, ki jih ustvarja popularna kultura. To je zgodba o princesi, ki se je odločila, da ne bo postala kraljica, ampak si bo sama ustvarila identiteto. Gre za nekakšno narobe obrnjeno pravljico. Dianina odločitev me je vedno zelo presenečala in mislim, da je morala biti zelo težka. Vse to je v srcu filma.«

Odlična Kristen Stewart je tako perfektno zadela gibe, držo in emocije princese Diane, da ji napovedujejo, da bo osvojila nagrado oskar, vam pa se bo zdelo, da je princesa Diana zares pred vami na velikem platnu.

Kritiki po svetu so si po svetovni premieri na beneškem filmskem festivalu enotni, Kristen fantastično upodobi Dianino bistvo. Kot zapiše Kyle Buchanan iz The New York Timesa: »Dlje ko film traja, bolj se zdi, da je izbira Kristen Stewart za vlogo Diane genialna meta poteza: igralka je ena redkih oseb na svetu, katere težave s paparaci so vsaj malo primerljive z rafalom bliskavic, ki je Diano spremljal vse do smrti. /…/ Ali je igralkin britanski naglas na pravem mestu, naj odločijo strokovnjaki; meni se zdi, da so njeni nameni vedno bili. V filmu je veliko govora o oblekah, ki naj bi jih Diana v določenem vrstnem redu nosila na določenih dogodkih; pravila seveda takoj prekrši in pusti, da jo pri izbiri vodi notranji občutek … Je primerno? Je pravilno? Komu mar, ko pa je vse skupaj tako zanimivo!«

Čeprav se vam mogoče zdi, da poznate Diano in njeno zgodovino, a je pred nami zgodba, ki je še ne poznamo, čustva, ki jih nismo videli in ozadje kraljeve pravljice, zato si oglejte film SPENCER na festivalu LIFFE v sredo, 10. novembra in v četrtek, 11. novembra. V kinematografih si lahko film SPENCER ogledate v distribuciji Blitz Film & Video Distribution predpremierno v ljubljanskem Koloseju in v Mariboxu, v sredo, 10. novembra in v vseh kinih od četrtka, 11. novembra.