PRI AMONOVIH V OLIMJU SE ČAS USTAVI

V osrčju te lepote je golfsko igrišče z devetimi luknjami. Sprehod med peščenimi in vodnimi ovirami golfišča v popolni harmoniji z naravo je pravi izziv. Tukaj se lahko preizkusite in poglobite v golf, zapeljivi mešanici sproščenega bivanja v naravi in skrajno nadzorovanih gibov telesa. Konfiguracija in zahtevnost golfskega igrišča sta večni debati med golfisti. Zaradi krajših razdalj je igrišče morda manj naporno, vendar pa zaradi specifične lege zahteva izjemno natančnost za doseganje vrhunskih rezultatov. Golfsko igrišče v Olimju združuje rekreacijo, tekmovalnost, užitek in sprostitev.

  

Amonova že četrta generacija prideluje vrhunska vina, ki izvirajo iz vinogradov šmarsko-virštanjskega vinorodnega območja, kjer so vinograde imeli že mogočni Celjski grofi. Prav njihova vina pa ponujajo odlično osnovo za kulinarične užitke v restavraciji Amon, ki obratuje že skoraj 30 let in ima certifikat ekološkega gostinskega obrata. Restavracija Amon je mešanica rustikalnega in modernega. Rustikalnega v delu, ki je bil zgrajen leta 1993, v slogu vinske kleti s pristno vinarsko kulturno dediščino, ki je zelo bogata v okolici Virštanja. V tem delu se nahajajo separeji, ki delijo omizja s hrastovimi sodi in ponujajo pravi muzej vinarske dediščine. V drugem delu pa je tako imenovani zimski vrt, kjer večji prostor ponuja več svetlobe in čudovit pogled na naravo, ki nas obdaja. Od pomladni dni pa vse do jeseni je Amonova uspešnica terasa in balkon s čudovitim pogledom na golfsko igrišče in celotno Amonovo posest. Skratka, ambient, kjer ni težava, če želite svoj kotiček v njihovi restavraciji. Večja težava bo izbrati vašo jed z njihovega jedilnika, na katerem resnično ponujajo izbrane jedi iz vrhunskih sestavin. Vsaka jed je skrbno izbrana, pripravljena in postrežena z Amonovim podpisom. Med njihove klasike z veliko začetnico (pa ne gre za slovnično napako) vsekakor sodijo Pečena račka z mlinci, Divji jelenov hrbet s sirovimi štruklji, Svinjska rebrca krškopoljca, Ravioli Amon Raa, Steak na vulkanskem kamnu, Jagnječja zarebrnica, Bio rižota za vegane, Kozjanski burger za otroke in še bi lahko naštevali.

Prenočišče Natura Amon se nahaja ob restavraciji v oazi zelenja, na eni strani obdane z gozdom, ki se razteza proti sončnemu vzhodu, in na drugi strani s pogledom na golfsko igrišče. Pohištvo v nastanitvi Natura Amon je narejeno iz naravnih materialov, barve pa blagodejno vplivajo na vaše dobro in udobno počutje. Notranja arhitektura nas boža s preteklostjo in ponuja nežno roko prihodnosti. V Naturi Amon boste spočili duha in okrepili svoje telo. Ponuja dvoposteljne sobe kot tudi suite in apartmaje za večje razkošje individualnih gostov, parov in družin.

Ni več skrivnost, da so Amonovi zajtrki že opevani po celotni Sloveniji. Tega presežka se ne da opisati, ampak ga morate enostavno doživeti. Zajtrk pri Amonu je resnično nekaj posebnega. Pa smo znova na začetku … po dobri pijači in jedači se prileže runda golfa ali njihove nove pridobitve footgolfa (mešanice golfa in footgolfa – odlična zabava za mlade). Amonove obdajajo neštete kolesarske poti. Izposojajo kolesa in hiking opremo. Ker pa so v Olimju, lahko izberete iz pestre palete aktivnosti v okolici: obisk samostana Olimje z lekarno, kopanje v Termah Olimia, obisk Jelenovega grebena, pokušanje sladkosti v Čokoladnici Syncerus v Olimju, pivnica Haler z odličnimi lastnimi pivi in še bi lahko naštevali. Amona in Olimje morate obiskati …, ne bo vam žal.

Skratka, Amona lahko preizkusite v enem dnevu, da ga resnično doživite, pa vsekakor morate pri njih ostati dlje. Ker Amon želi gostom vedno ponuditi resnično najboljše: od njihovega vina in hrane do športnih aktivnosti ter do nastanitve.