PREŽIVITE DECEMBER V OBJEMU DOMAČEGA KINA IN V DRUŽBI ANNE KENDRICK

December bo kmalu tu, s tem pa čas za preživljanje iskrenih trenutkov z družino, prijatelji, bližnjimi. Toda kako se zaposliti takrat, ko nimate kaj početi, kateri film pogledati s svojo boljšo polovico? S TV1000 Balkan vam predstavljamo izbor filmov, ki vas bodo zabavali v prijetnih domačih večerih. Pripravite se tudi na odkrivanje nekaj presenetljivih dejstev o Anni Kendrick, katere talent in trdo delo sta prispevala k  njeni vrtoglavi filmski karieri.

  

Od gledališča do kina: Karierna pot Anne Kendrick

Broadwayska in hollywoodska zvezda, nominiranka za oskarja, pevka in avtorica uspešnic – odkrijte fantastično kariero Anne Kendrick, ene najbolj zaželenih hollywoodskih igralk. Že kot otrok je bila Anna vedno rada v središču pozornosti. Plesala je in nastopala je v številnih šolskih produkcijah. In ko je dopolnila deset let, je začela hoditi na avdicije. Anna je šele po dveh letih dobila prvo resno vlogo. Z igranjem v broadwayskem muzikalu High Society je pridobila naklonjenost občinstva, nominacijo za prestižno nagrado Tony in neprecenljivo ustvarjalno izkušnjo. Njen mladi talent je na filmskih platnih dokazala pri 17 letih v neodvisni glasbeni komediji Camp (2003). Igralka je konec leta 2007 prejela dobitno srečko, in izbrali so jo za stransko vlogo v fantastičnem romantičnem filmu Somrak, ki temelji na romanu Stephenie Meyer.

Film bo na sporedu programa TV1000 Balkan v decembru tega leta. Glavna junakinja Bella Swan se preseli v majhno mesto in se zaljubi v skrivnostnega sošolca, ki je po naključju vampir. Čeprav je bila Annina vloga prijateljice Belle Swan Jessice Stanley le stranska vloga, ji je sodelovanje v kultni vampirski sagi prineslo svetovno slavo. In hkrati ji to ni preprečilo, da bi igrala v resnejših projektih. Poleg drugega filma Somrak je Anna igrala v filmu V zraku (2009), v katerem, med drugimi, igra tudi George Clooney. Tragikomedija Jasona Reitmana je bila igralkina prva glavna vloga in hkrati njen preboj v karieri. Zanimivo je, da je bila vloga napisana posebej za Anno, vendar se je vseeno udeležila avdicije. Za svojo vlogo je prejela več nagrad in nominacij, vključno z oskarjem, zlatim globusom in nominacijo za nagrado BAFTA. Anna je bila takrat stara le 24 let. Anna je klasičen primer deloholičarke. Skoraj vsako leto odigra vloge v več filmih. Leta 2012 je izšlo šest filmov z Anno v glavni vlogi, vključno z romantično komedijo »Kaj pričakovati, ko pričakuješ?« V središču zapleta se znajde veliko parov združenih na poti, ko postanejo starši. Vsak ima svojo fantastično zgodbo o nosečnosti. Nekateri izmed njih so dolgo čakali na čudež rojstva. Drugim so bile prihajajoče starševske obveznosti popolno presenečenje. Film bo premierno prikazan decembra na TV1000 Balkan. Anna je nadarjena ženska. Ima čudovit glas in to je dokazala tudi v različnih muzikalih. Uspešna je tudi na literarnem področju. Leta 2016 je izšla njena zbirka avtobiografskih esejev ‘Scrappy Little Nobody’, ki je takoj postala uspešnica. Zdaj je Anna stara 37 let, ves svet je njeno prizorišče in nedvomno bomo v prihodnosti uživali še v mnogih njenih projektih!

Osem filmov, ki bodo ustvarili praznično vzdušje

Počitnice … Bližajo se dnevi utripajočih lučk na drevesih in hišah, srečanj z najdražjimi in prijetnih večerov ob gledanju dobrih filmov. Na TV1000 Balkan smo pripravil izjemno ponudbo filmov za vse okuse: gre za sezono filmov, izjemnih pravljic, zasneženih hribov, fantazije, glamurja, zabav, petja in plesa.


Hišni redZDA, drama, romanca, 1999

Homer je vse življenje prebil v sirotišnici. Dr. Larch ga vzgaja za svojega naslednika, a odraščajoči Homer čuti željo, da bi sam rad raziskal svet. Film je posnet po romanu Johna Irvinga. Prejel je dva oskarja za najboljšo stransko moško vlogo in najboljši prirejeni scenarij.

Četrtek, 1. december ob 18.25


Sanjske punceZDA, glasbena drama, 2006

Zgodba o ženski R&B skupini, ki v šestdesetih in sedemdesetih letih zaslovi s pomočjo njihovega manipulativnega menedžerja. Odličen muzikal z Beyoncé. Pop diva je na avdicijo prišla s pripravljenim nastopom. Film je prejel oskarja za najboljšo stransko igralko (Jennifer Hudson) in najboljši zvok.

Četrtek, 8. december, ob 14.05


V iskanju dežele Nije, Združeno kraljestvo, ZDA, drama, biografija, družinski, 2004

Zgodba pripoveduje o okoliščinah in čustvih, ki so pripeljala do rojstva Petra Pana, čarobne pripovedi, ki je prevzela in ganila milijone ljudi vseh starosti po vsem svetu. Film je navdahnilo resnično prijateljstvo J. M. Barrieja z družino Llewelyn Davies, svojo neobrzdano energijo pa črpa iz istih tem, ki so Barriejevo igro naredile tako odmevno: čudo domišljije, nostalgijo po otroški nedolžnosti in hrepenenje, da bi zmogli verjeti v nekaj, kar je neskončno bolj privlačno od puste in nemalokrat krute vsakdanjosti. Film, ki temelji na dejanskih dogodkih, nas uči, kako premagati svoje strahove. In če resnično verjameš, se čudeži zgodijo. Prejel je oskarja za najboljšo glasbeno podlago.

Nedelja, 18. decembra ob 12.25


Skrivnost bratov Grimm, ZDA, akcija, pustolovščina, komedija, 2005

Film spremlja brata na čarobni pustolovščini, ki se odvija v svetu junakov in hudobcev, čarovnic in škratov, neuničljivega zla in resnične ljubezni, v kraljestvu, za katerega sta menila, da je le pravljica … dokler ni vdrlo v njun svet. Zdaj se morata brata Grimm, ujeta v epsko bitko med fantazijo in resničnostjo, soočiti z vsem, kar je oživila njuna domišljija. Dinamična temačna pravljica za odrasle z elementi trilerja. Matt Damon in Heath Ledger sta bila na avdiciji za nasprotni vlogi, a sta po pregledu scenarija prepričala režiserja, da zamenjata lika.

Sobota, 24. decembra, ob 13.40


Hugo, Francija, Združeno kraljestvo, ZDA, pustolovščina, drama, družinski, 2011

Hugo je deček, sirota, ki živi na pariški železniški postaji. Skupaj s pogumno punco Isabelle se odpravita na dogodivščino z namenom, da najdeta vzrok izginotja njegovega očeta. Ljubka in prisrčna pravljica za družinski ogled legendarnega režiserja Martina Scorseseja. Pet oskarjev.

Nedelja, 25. decembra ob 10.45


Chicago, ZDA, muzikal, kriminalka, komedija 2002

Morilki Velma Kelly, pevka in zapeljivka, ki je umorila svojega moža in sestro, ko ju je zalotila v postelji, ter Roxie Hart, ki je umorila svojega fanta, ko je ugotovila, da je ta ne namerava narediti v zvezdo, se znajdeta v celici za na smrt obsojene in se borita za slavo, ki jima lahko reši življenje v 1920-ih letih v Chicagu. Eden najboljših muzikalov našega časa je osvojil šest od trinajstih nominacij za oskarja. Hugh Jackman je kasneje priznal, da obžaluje, ker ni sprejel ponudbe, da igra Flynna.

Petek, 30. decembera ob 16.10


Silvestrovo v New Yorku, ZDA, komedija, romanca, 2011

Na silvestrovo se v New Yorku prepletejo življenja številnih parov in samskih oseb. Na najbolj glamurozno noč v letu se zgodijo različne ljubezenske zgodbe, med drugim par obtiči v dvigalu, moški si želi ponovnega srečanja z osupljivo punco, ki jo je spoznal prejšnje leto, najstnice, ki namerava svojo samostojnost uveljaviti s praznovanjem na Times Squaru, nosečnice tik pred porodom in mladeniča, ki pomaga uresničiti novoletne zaobljube neznani ženski. Film bo premierno prikazan decembra na TV1000 Balkan. To bi moralo biti nadaljevanje filma Garryja Marshalla ‘Valentinovo’, vendar je bil zaradi novih glavnih likov izdan ločen projekt. Film prikazuje tri dobitnike oskarja: Robert De Niro, Hilary Swank in Halle Berry.

Sobota, 31. decembra, ob 21.00