PRETEKLOST TER SEDANJOST, PRAZNOVANJE INDIVIDUALNOSTI

Nova linija danskega oblikovalskega podjetja Geoerg Jensen, imenovana Reflect, ki predstavlja nov pogled na tradicionalno zasnovo zapestnice oziroma verižice v obliki verige, črpa navdih iz estetike, navdahnjene s punkom, hkrati pa spoštuje rokodelsko zapuščino ustanovitelja podjetja g. Jensena. Pod novo kolekcijo se je podpisala ameriška oblikovalka nakita in prijateljica znamke Jacqueline Rabun, ki je ob ustvarjanju svoje misli fokusirala na praznovanje lepote individualnosti.

  

Kako pa doseči to iskano individualnost? Enostavno, a le na prvi pogled. Serija organsko oblikovanih in nekoliko debelejših členov iz čistega srebra namreč s prepletanjem tvori osupljiv niz členov, ki brezhibno združujejo drzen in oster videz s kiparskim slogom izdelave nakita samega Georga Jensena.

»Ta čudovita kolekcija daje klasični verigi povsem nov in sodoben videz, hkrati pa ohranja vrhunsko in strokovno izdelavo, po kateri je znan Georg Jensen,« pojasnjuje Ragnar Hjartarson, kreativni direktor znamke Georg Jensen.

Za debitantsko kampanjo kolekcije, posneto v zgodovinskem dvorcu v Kopenhagnu, izbrane modele iz kolekcije Reflect na svojem zapestju oziroma okrog vratu prefinjeno in s polno mero elegance nosita danski princ Felix in manekenka Fiona Reventlow-Grinling. Za samo kolekcijo sicer kot smo dejali stoji priznana ameriška oblikovalka Jacqueline Rabun, dolgoletna sodelavka znamke, ki je v preteklosti že oblikovala nekaj najbolj zaželenih kosov nakita iz asortimana podjetja. Zanimivo je to, da med skiciranjem navdiha ni črpala le iz estetike londonske subkulture 90-ih, temveč tudi iz njenih idealov. Pravi namreč, da je nakit v njeni mladosti veljal za način, da ljudje izrazijo svojo individualnost. Ime kolekcije Reflect tako v celoti zajame navdih Jacqueline Rabun, saj so kosi zasnovani na način, da utelešajo tako ostro estetiko kot spodbujanje samoizražanja, ki je zaznamovala večji del obdobja, ko je po mnenju mnogih London užival v vrhuncu svoje veličastnosti.

»Ime je popoln izraz tega, kako se je rodil dizajn kolekcije; odseva preteklost in sedanjost ter način, kako smo povezani skozi človeški stik,« pravi Jacqueline Rabun.