PREPROSTOST SESTAVIN IN ČISTOST IZDELKOV

Minimalistična podoba Neubarja je naznanila prihod sorodno vizualno umeščene avstralske znamke, pri kateri je povezljivost z zelenim in naravo razpoznavna že iz izčiščene podobe in uporabe okoljsko naravnanih materialov zunanje podobe izdelkov, kaj šele sestavin, ki gradijo produkte, ki bodo v prihodnje nepogrešljivi del vaših kopalniških in sobnih poličk. No, krema za roke je postala takojšen sopotnik mojega nahrbtnika in prepričan sem, da mi boste številni sledili, priročna embalaža spominja na retrotube, iz katerih je pritekalo vsemogoče uporabno, kar smo kot otroci uporabljali, bodisi kot zobne paste, paste za čevlje, priljubljene tempere, s katerimi smo risali sanjske svetove, ali pa kakšno od zdravstvenih tubic, ki so tako hitro pozdravile, karkoli nas je težilo. Že ob prihodu na dogodek me je ob prijaznih sodelavkah, ki gradijo podobo znamke na našem trgu, pozdravila voditeljica druženja in ambasadorka znamke prijateljica Ula Furlan, ki s svojo ezoterično podobo še kako lepo dopolni bistvo znamke in korak povezljivosti z naravo in zavezanostjo do okoljevarstva. Da ne omenjam malo skromno zadržanega predstavnika Harrisona Gregoryja, za katerega sem takoj vedel, da morava stakniti glave in izmenjati poglede in novosti iz sodobne kozmetične industrije, ne le za moške, ampak na splošno.

  

Ob predstavitvi in napovedi, da je tudi uradno znamka v Sloveniji in jo bomo lahko našli tako v Douglasovih trgovinah kot tudi online v spletni prodajalni Bomerx.si, sem se toliko bolj nasmejal, ko mi je Harrison razložil o njegovi pisarni na minus 16. nadstropju v znameniti veleblagovnici Harrods, ki jo tako rad obiščem v Londonu, medtem ko je sodeloval za eno od ameriških kozmetičnih znamk. Grown Alchemist je linija inovativne, znanstveno podprte nege kože, ki jo navdušuje narava. S holističnim pristopom in rastlinskimi formulami spodbujajo mehanizme, ki izboljšujejo delovanje kožnih celic in učinkovito uravnavajo proces staranja kože. S kakovostjo in čistostjo izdelkov je znamka pridobila tudi zaupanje velikanov v svetu mode in Hollywooda. Med njimi sta tudi Kim Kardashian in Gwyneth Paltrow, ki veljata za najzahtevnejši, ko pride do sestavin in kakovosti kozmetike. Kozmetiko Grown Alchemist, sta leta 2008 ustanovila brata Keston in Jeremy Mujis, ko sta med razvijanjem izdelkov za največje svetovne znamke, opravila revolucionarno raziskavo o vplivu naravnih aktivnih sestavin na izboljšano delovanje kože in občutno zmanjšanje znakov staranja kože. Njune formule v edinstveni sinergiji združujejo biologijo in kozmetično kemijo ter ustvarjajo »biokompatibilno lepoto«. Njihov zaščitni znak za nego kože predstavljajo trije koraki, čiščenje, razstrupljanje in aktivacija. Danes so njihovi izdelki za lepoto priznani kot vodilni v učinkovitosti anti-age tehnologije. Raziskovalni laboratoriji Grown Alchemist v Londonu, Parizu, Švici, Španiji in Avstraliji stremijo k popolnim formulam, ki lahko kožo preobrazijo tako od zunaj navznoter, s kozmetičnimi negovalnimi izdelki, kot tudi od znotraj navzven, s svojimi nutrikozmetičnimi izdelki – najnaprednejšimi prehranskimi dodatki za lepoto in intravenoznimi vitaminskimi terapijami. V lanskem letu je podjetje Grown Alchemist doseglo še en pomemben mejnik, in sicer postalo je del družine priljubljene kozmetike L’Occitane Group. Zraven izjemnega dizajna izdelke Grown Alchemist odlikuje doseganje najvišjih znanstvenih in etičnih standardov. 

»Mislim, da je ključ do priljubljenosti naših izdelkov v preprostosti sestavin in čistosti izdelkov. Stremimo k temu, da so vsi izdelki in embalaže, ki gredo iz naših rok, naravnani trajnostno. Še posebej ponosni pa smo, da so vse sestavine certificirano organske in naravne,« razlaga Harrison Gregory, regionalni generalni direktor Grown Alchemist. Večina njihovih izdelkov je tako tudi veganskih ter zdravju in okolju neškodljivih. Grown Alchemist še naprej postavlja nove standarde v svetu lepote, ruši nove znanstvene meje in je vir navdiha za najmočnejše anti-aging rezultate.

DAVID: Dragi Harrison, nam lahko za začetek poveste nekaj o vas in o tem, kako ste vstopili v svet kozmetike?

Harrison Gregory: Ko sem imel šestnajst let, sem svojo kariero začel na lepotnih pultih v lokalni veleblagovnici in delo mi je takoj postalo zelo všeč! Ko sem se pozneje odločil za študij na univerzi v Londonu, sem svojo prvo delovno izkušnjo zamenjal za ikonično trgovino Harrods, nato pa sem, ko sem diplomiral, za polni delovni čas skočil v menedžerske vode in od takrat se trudim iskati le še pot navzgor!

DAVID: Nam lahko poveste nekaj o zgodovini kozmetične znamke Grown Alchemist? Kako je nastala znamka in kaj je pravzaprav navdihnilo njeno ustanovitev?

Harrison Gregory: Čeprav znamka Grown Alchemist velja za novost na številnih evropskih trgih, sta blagovno znamko že pred 16 leti v Avstraliji ustanovila brata Keston in Jeremy Muijs. Znamko sta ustanovila v želji po rojstvu nečesa učinkovitega, funkcionalnega, to pa sta želela doseči z uporabo naravnih in organskih sestavin, kjer je bilo to mogoče. Seveda sta razmišljala tudi tem, da bodo izdelki videti šik na vaši kopalniški polici!

DAVID: Grown Alchemist je znan po svojem inovativnem pristopu do kozmetike. Ali nam lahko zaupate več o nekaterih najbolj inovativnih produktih ali sestavinah, ki jih uporabljate?

Harrison Gregory: Naš koncept je povsem preprost. Delamo s sestavinami, ki so biološko združljive s kožo. Želimo torej ustvarjati s sestavinami, ki jih naša koža lahko absorbira in pri tem porabiti manj energije, saj nam ni treba filtrirati sestavin, ki preprosto niso potrebne. Kot zanimivost, v maju bomo predstavili neverjetno linijo Skin Renewal, ki deluje na proizvodnjo celic za izboljšanje čistosti ter čvrstosti kože in zmanjšanje globine gub. Delamo z najbolj iskanimi sestavinami, kot so niacinamid, vitamin C, vitamin E!

DAVID: Trajnost je danes velik odločevalski faktor pri številnih ozaveščenih potrošnikih. Kako Grown Alchemist vključuje trajnostne prakse v svoje delovanje in razvoj izdelkov?

Harrison Gregory: Ta vidik je za nas zelo pomemben in nekaj, kar jemljemo zelo resno. Vso našo embalažo, plastenke, tube je zato mogoče v celoti reciklirati (po potrebi sicer uporabljamo plastiko PET, raje pa delamo s steklom in aluminijem). Prav tako želimo do leta 2025 doseči nično ogljično neto vrednost in do leta 2024 postati del B Corp (certifikat B Corp je oznaka, da podjetje izpolnjuje visoke standarde preverjene uspešnosti, odgovornosti in preglednosti glede številnih dejavnikov, od odnosa do zaposlenih in dobrodelnih aktivnosti do praks v dobavni verigi in kakovosti začetnih materialov). Trenutno je naš dobrodelni partner Cool Earth in vsakogar od bralcev revije DAVID in tudi druge pozivam, da si vzamejo nekaj časa in raziščejo poslanstvo organizacije.

DAVID: Kaj loči Grown Alchemist od drugih kozmetičnih znamk na današnjem trgu? Če vprašamo drugače, kakšna je edinstvena vrednost blagovne znamke?

Harrison Gregory: Naša edinstvena prodajna točka je preprostost ponudbe in uporaba biokompatibilnih sestavin, kar pomeni, da so naši izdelki v 95 odstotkih naravni, organski, a kljub temu z neverjetno učinkovitimi formulami! Seveda sta tudi grafična zasnova in pojavnost naše blagovne znamke na res visoki ravni!

DAVID: Ali nas lahko popeljete skozi proces razvoja izdelka pri znamki Grown Alchemist? Kako določite, katere sestavine boste uporabili in kako zagotovite učinkovitost svojih izdelkov?

Harrison Gregory: Z različnimi podatki analiziramo, kaj iščejo naše stranke, pod drobnogled vzamemo iskalne fraze na spletu, pa tudi podatke o prodaji in to, kar počnejo naši konkurenti. Pogosto se oziramo tudi na vrzeli v našem portfelju, da bi ugotovili, kaj lahko ponudimo v primerjavi s tem, kar iščejo stranke. Novi letošnji izdelki bodo tako na primer resnično zapolnili ugotovljene vrzeli in vključevali napredno dnevno kremo proti staranju, serum in masko, čistilni balzam in popolnoma novo nego za oči v obliki posebnega želeja za drobne gubice!

DAVID: Kakšno vlogo igra znanost pri razvoju izdelkov Grown Alchemist? Kako uravnovesite znanost z naravnimi sestavinami?

Harrison Gregory: Znanost je osnova naše blagovne znamke, saj se od pandemije covid-19 naprej kupci dandanes opirajo na le to – vsi smo namreč preživeli velik del treh let ob poslušanju in upoštevanju zdravstvenih delavcev, tako da zdaj razumemo in cenimo pomen znanosti in kliničnih rezultatov ter dokazov! V prihodnje bodo zato vsi izdelki proti staranju podjetja Grown Alchemist ponujali vpogled v klinične preizkuse, ki bodo strankam zagotovili dokaz, da izdelki resnično delujejo! V bližnji prihodnosti bomo raziskali tudi svet bioinženiringa, ne pozabite namreč, da naravno ne pomeni vedno trajnostno!

DAVID: Grown Alchemist je v zadnjih letih prejel veliko pozitivnih odzivov medijev. Ali lahko z nami delite nekaj najpomembnejših dosežkov ali priznanj, ki jih je bila deležna znamka?

Harrison Gregory: Konec lanskega leta smo predstavili linijo izdelkov za nego obraza in do zdaj smo z njimi pridobili veliko neverjetnih pozitivnih odzivov javnosti in medijev. V tej luči vas pozivam, da spremljate medijski prostor, če vas zanimajo izdelki za nego obraza, ki prihajajo v vaš bližnji SPA!

DAVID: Če se dotaknemo še nekaterih izzivov, s katerimi se je Grown Alchemist soočil na svojem dosedanjem potovanju … Kako ste premagovali te izzive?

Harrison Gregory: Predstavljamo se velikemu številu novih držav in trgov, zato smo morali dejansko okrepiti svojo ekipo za registracije, da bi zagotovili, celotno in popolno registracijo in skladnost na vseh trgih. Kot zanimivost, ob tem času lani smo si lastili samo eno skladišče v Avstraliji, v zadnjih nekaj mesecih pa smo, da bi se prilagodili svetovni rasti, odprli po enega v New Yorku, Londonu in Parizu.

DAVID: Grown Alchemist ima zelo značilno identiteto blagovne znamke. Kako zagotovite, da se ta identiteta odraža v vsem, kar znamka počne, od oblikovanja izdelka do trženja?

Harrison Gregory: Eden od naših ustanoviteljev je hkrati tudi kreativni direktor, vendar moramo biti kljub temu okretni in hitri, ko zagledamo priložnosti. Tu nastopi ekipa kreativcev v Londonu, New Yorku in Singapurju, ki širijo dobro besedo in zagotavljajo, da je vse, kar počnemo, v skladu z etosom blagovne znamke, in je videti izjemno, zaradi česar nas stranke prepoznajo povsod, kamor pridejo in grejo.

DAVID: Če zaokrožimo vprašanja o znamki, kakšna je prihodnost znamke Grown Alchemist? Ali so v pripravi kakšni razburljivi novi izdelki ali pobude, ki jih lahko delite z nami?

Harrison Gregory: Trenutno smo osredotočeni na lansiranje na novih ključnih trgih, kot tudi na predstavitev nekaterih neverjetnih novih izdelkov, ki sem jih omenil že prej! Načrtujemo tudi, da bomo naše lastne ekipe sestavili na vsakem ozemlju, na katerem se pojavljamo. V tej luči poskrbite, da boste spremljali naš Instagram (@grownalchemist) za vse pomembne globalne novice, nove prodajne lokacije, predstavitve in partnerstva!

DAVID: Ko govorimo o dnevni lepotni rutini, kako je ta videti v vaši kopalnici, tako zjutraj kot zvečer?

Harrison Gregory: Kot si lahko predstavljate, sem produktni maksimalist! Rad preizkušam vse nove izdelke Grown Alchemist, pa tudi že uveljavljene najljubše izdelke naše znamke, kot so Gentle Gel Cleanser, Hydra Repair dnevna krema in Instant Smoothing Serum. Hkrati sem res srečen, ker smo del skupine, ki ima pod svojem okriljem še nekaj drugih neverjetnih znamk, kot sta Elemis in L’Occitane, tako da boste v moji kopalnici našli tudi vse njihove prodajne uspešnice!

DAVID: Opazili smo, da je Grown Alchemist v iskanju doseganja najboljših rezultatov usmerjen tudi k trendu preprostosti »manj je več« z uporabo manjše količine bolj kakovostnih in učinkovitejših izdelkov?

Harrison Gregory: Lepota naše blagovne znamke je v tem, da lahko izberete nekaj naših glavnih izdelkov, ki jih uporabljate z drugimi svojimi najljubšimi izdelki. A ker pri uporabi naših izdelkov niste omejeni, lahko uporabite celotno paleto – želimo samo, da naše stranke uporabljajo tisto, kar jim je všeč, od nege las do izdelkov za nego telesa in rok ter obraza. Za vsakogar se najde nekaj, vendar lahko brez slabe vesti uporabite na primer tri različne izdelke ali pa 30, izbira je vaša!

DAVID: Kako pomemben je vonj v izdelkih za nego kože za vas kot osebo in pri izdelkih Grown Alchemist?

Harrison Gregory: Zelo pomemben! To je namreč ena od prvih stvari, ki jih prepoznate pri blagovni znamki. Tudi zato bomo v prihodnosti ustvarjali raznovrstne nove izdelke, osredotočene na naše najbolj priljubljene vonje. Le manjši namig, bodite pozorni na nekatere nove izdelke za nego in opremo doma, ki bodo kmalu predstavljeni in bodo dišali po vaši najljubši kremi za roke ali vlažilni kremi Grown Alchemist!

IZDELKI GROWN ALCHEMIST SO PRI NAS NA VOLJO V PRODAJALNAH DOUGLAS, NA SPLETNEM MESTU WWW.DOUGLAS.SI IN PA V SPLETNI TRGOVINI WWW.BOMERX.SI