PREDSTAVITEV NOVEGA DS 3 MINILA V ZNAMENJU MODE

Izraz “savoir-faire” je francoska besedna zveza, ki se v grobem prevaja kot “know-how” ali “strokovno znanje”. A savoir-faire znamke DS Automobiles je resnično nekaj posebnega in se odraža v avtomobilih, ki so zasnovani in izdelani po najvišjih standardih – filozofija oblikovanja znamke nnaamreč temelji na avantgardnem pristopu, pozornosti do podrobnosti in uporabi visokokakovostnih materialov. Poleg avtomobilov DS Automobiles ponuja tudi vrsto storitev, namenjenih izboljšanju lastniške izkušnje. Na splošno je DS Automobiles torej znamka, ki uteleša najboljše francosko razkošje in slog, njen savoir-faire pa je viden v vseh vidikih avtomobilov in tudi posebnih storitev, ki jih znamka ponuja. No, tokrat je znamka presenetila s slovensko predstavitvijo še enega utelešenja vsega zgoraj naštetega, modela DS 3, ki resnično jemlje dih.

  

Visoka tehnologija in učinkovitost – dve glavni značilnosti, ki opisujeta novosti pri novemu modelu DS 3, ki prihaja na tržišče v dveh bencinskih motornih različicah PureTech 100 in Pure Tech 130 ter v obliki 100% električne E-TENSE različice.

Slednja ponuja nov 115kW elektromotor, izpopolnjen z večjo baterijo (54 kWh), cena vozila pa se giblje od dobrih 30 do slabih 54.000 EUR. Novosti, ki jih na zunanjosti vozila lahko takoj opazite, so nove full LED luči, ki dajo sprednjemu delu nov, edinstven izraz, pri čemer seveda ne smemo zanemariti novega svetlobnega podpisa, ki ga nosi tudi nov model DS 7 in je postaal standarden pri vseh novih modelih francoske znamk.

Če se premaknemo na zadek vozila bomo tam našli novo anteno v obliki plavuti morskega psa, ki vozilu doda malenkost drznejšo obliko. V luči maksimalnga posvečanja podrobnostim sta vzvratni ogledali po novem odeti v novo svetlečo črno barvo, na voljo pa je tudi nov izbor platišč, ki vas bo presenetil s svojim drznim, a elegantnim videzom. Dve novi barvi, rdeča Red Diva in Lak siva, za konec popolno dopolnita barvno paleto. V skladu z novimi smernicami poimenovanja znamke DS pa zadnjem delu ni več podpias Crossback, ampak, tako kot že pri modelu DS 7, DS Automobiles, ki je zdaj izdelan iz poliranega nerjavečega jekla in doda celotnemu zunanjemu delu novega modela še večjo eleganco.

Če se pomamknemo še v notranjost izdelano z veliko skrbnostjo, lahko opazimo, da je slednja prava mešanica vrhunskih materialov, visokotehnološke elegance in pozornost na detajle. Udobna in moderna notranjost, ustvarjena z značajem in sodobnostjo, ponuja 100% digitalni cockpit, dopolnjen z novim nivojem opreme Opera in dvema novima kamerama spredaj in zadaj, ki spremljata cesto v visoki resolucij s 360° stopinjskim pogledom. Novi DS 3 Je tudi prvo vozilo v segmentu B-SUV, ki ponuja tehnologijo pol-avtonomne vožnje. Novi IVI sistem na področju zabave sicer ponuja nov infotainment z 10,3 palčnim zaslonom in DS Iris sistemom, brezžično zrcaljenje pametnega telefona z govornim nadzorom in celozaslonski prikaz, izboljšana pa sta tudi odzivnost in čas zagona ter povezana navigacija in prenovljena grafična podoba vmesnika. Na nivoju opreme Opera, vas bodo med vožnjo sproščali standardni masažni, ogrevani in električno gibljivi sedeži, na ostalih nivojih pa so te možnosti na voljo ob doplačilu.

Novi DS 3 je dobavljiv na petih nivojih opreme (Bastille, Performance Line, Performance Line +, Rivoli in Opera), odvisno od nivoja opreme pa je tudi notranjost na voljo v različnih materialih od tkanine, alcantare, zrnatega usnja, do Nappa usnja, ter giljoširane obdelave kovine, diamantnega šiva ter sedežev z vzorcem paščka zapestne ure.

Ste pripravljeni občutiti strokovno znanje francoskih mojstrov v moderni, luksuzni preobleki? Na slovenski predstavitvi smo vsekakor uživali, manjkalo pa ni niti mode, dobre družbe, strokovnih pogovorov in zabave. Dogodka so se udeležili tudi številni modni veljaki ter znane osebnosti, med drugim Tina Maze, verjamemo pa, da bomo takšnim dogodkov priča tudi v prihodnosti!