PRAVILNO IN ASIMETRIČNNO SKUPAJ

Diesel Rehab Denim, posebna kapsulna kolekcija s cikličnim in trajnostnim pristopom, je najnoveši korak italijanske premium modne znamke Diesel k popolni trajnosti.

  

Kolekcija je bila prvič na ogled s predstavitvijo nekaj pomembnih kosov na modni reviji f/w 2022, zdaj pa je na voljo v obsežnejši kolekciji predpomlad 2023, ki je dostopna na diesel.com in v izbranih trgovinah Diesel po vsem svetu od 13. februarja 2023.

S projektom Diesel Rehab Denim, ekskluzivno linijo kavbojk, izdelanih iz denim tkanin, ki v proizvodnem procesu uporabljajo odpadne kose džinsa, se je italijanska znamka povezala s španskim strokovnjakom za trajnostni denim Tejidosom Royo. Vsak kos je izdelan iz materiala imenovanega Tencel Lyocell ustvarjenega s tehnologijo Refibra in 100 % recikliranega bombaža ter elastana. Poleg tega je bila za barvanje denima, uporabljenega v kolekciji, uporabljena tehnologija Dry Indigo Tejdosa Roya, revolucionarna metoda, ki ne uporablja vode in znatno zmanjša količino kemikalij in energije, uporabljene v procesu barvanja. To kolekcijo za predpomlad 2023 sicer sestavljajo trije različni odtenki – Fade Out, Bleach in Shadow – ki mešajo siv ton z vintage indigo slogom.

V kolekcijo so vključeni moški in ženske kosi ter slogi za vse spole, vključno z asimetričnimi krili A-kroja, ogromnimi bomber jaknami in cargo hlačami z zavihanimi pasovi. Nizka zasnova ravnih hlačnic z neobdelanimi robovi in dekonstruiranimi elementi trompe l’oeil je predstavljena v dveh različnih slogih jeansa.

Pobuda Diesel Rehab Denim je bila sicer ustvarjena s ciljem, da ponovno odkrije proizvodni proces denima, njegovo ime in videz pa vzbujata občutek nespoštljivosti in komičnosti. Kot del stalnega procesa učenja in prilagajanja za čim bolj učinkovito uporabo trajnostnih praks želi projekt nadaljevati zavezanost blagovne znamke podpiranju boljših in inovativnejših metod, ki so bolj sodobne, premišljene in odgovorne.