PRADA IN ADIDAS S SKUPNIM NFT ŽETONOM

Tehnološki svet je z novimi dogodki v metaverzumu in na področju NFT vsak dan v razcvetu, številne modne znamke pa niso izgubljale časa, da bi skočile na vagon. Od vseh največjih blagovnih znamk športnih oblačil v industriji je tako adidas med prvimi naredil nekaj resnih korakov v digitalnem prostoru.

  

Potem ko se je družina Treh Črt pridružila ustvarjalcem kot so Bored Ape Yacht Club, gmoney in PUNKS strip za ustvarjanje ekskluzivne zbirke NFT, se nemški velikan tokrat srečuje s Prado.

Novi projekt z naslovom »Adidas for Prada Re-Source« bo vključeval umetnine, ki so jih ustvarili uporabniki in bodo v njihovi lasti, navdih pa je predstavljalo nedavno naznanjeno sodelovanje. 3000 digitalnih slik, ki so jih ustvarili veljaki v svetu mode, oblikovanja in kriptovalut, bodo odgovorni tako izdelali kot lasten NFT, nato pa jih bo digitalni umetnik in ustvarjalni koder Zach Lieberman združil v velikansko umetniško delo. Tukaj je pomembno omeniti, da bodo umetniki, ki stojijo za Liebermanovim ustvarjanjem, še vedno v celoti lastniki svojih del. Ogromen kos bo nato prodan na dražbi prek NFT tržnice SuperRare, del izkupička pa bo namenjen Slow Factory – neprofitni organizaciji, ki si prizadeva za izobraževanje pri spodbujanju smiselnih rešitev in vključujočih skupnosti.

Posamezniki z digitalno denarnico, ki se zanimajo za sodelovanje v tem projektu, lahko od 24. januarja pošljejo fotografijo, ki uporablja filter, ki ga je oblikoval Lieberman. Izbranih bo 3.000 del, od katerih bo 1.000 rezerviranih za imetnike NFT-ja adidas Originals’ Into the Metaverse, 500 bo rezerviranih za ljudi, ki niso uspeli kupiti žetona Into the Metaverse, ostalih 1500 pa je popolnoma prostih. Če bo vaše delo izbrano, boste lahko svojo fotografijo kot NFT brezplačno kovali od 26. do 27. januarja, Liebermanov projekt pa bo na voljo na dražbi od 28. januarja do 31. januarja. Za več informacij spremljajte uradno spletno stran projekta.