POZITIVNE SPREMEMBE TERJAJO SVOJ DAVEK

V nepričakovanih dejanjih spreminjajočega se časa je IKEA naznanila, da ne bo več tiskala svojih legendarnih katalogov. Po sedmih desetletjih bo tako švedski gigant prenehal tiskati kataloge, ki so izšli vsako leto avgusta ali septembra.

“To je eden naših najbolj znanih in priljubljenih izdelkov, ki navdihuje milijarde ljudi po vsem svetu že 70 let, ” je v izjavi dejal manager IKEA Konrad Grüss. Ker ga je prebralo vedno manj ljudi, je prišlo do odločitve, da “spoštljivo končamo uspešno kariero kataloga IKEA.”

© 2016 THE DROPCLOTH.

Zanimivo je, da bo ukinjena tudi spletna različica kataloga, ki je na voljo od leta 1998 in je pripomogla k zmanjšanju uporabe papirja. Šokantna poteza je bila sprejeta po štirih letih notranjih razprav in ob začetku razprav o izdaji kataloga leta 2022.

Prvi katalog IKEA je izšel leta 1950 v švedščini, imel pa je le 16 strani črno-belih ilustracij. Leta 2016 je tiskovina dosegla svoj vrhunec z 200 milijoni izvodov v 32 različnih jezikih, razdeljenih po vsem svetu. Za jesen 2021 IKEA načrtuje izdajo poklona katalogu v obliki knjige, napolnjene z nasveti in inspirativnimi idejami za notranjo opremo doma ali “DIY”.