POTI PREK MEJA

Lahko bi zapisali, da v letošnjem letu prazniki dobivajo povsem nov pomen, saj še nikoli doslej ni bilo bolj smiselnega časa za obujanje medsebojnih vezi, ponovnega povezovanja z ljubljenimi in obujanja starih tradicij. Pri italijanski znamki Zegna razmišljajo prav o pomembnosti povezovanja, ko objemamo skupne občutke hvaležnosti in veselja, da se lahko družimo. Čeprav je v danih razmerah že prisotnost najboljše darilo, so pri znamki Zegna pripravili premišljen izbor daril, s katerimi bi znova potrdili ljubezen in spoštovanje do tistih, ki so nam v življenju najpomembnejši. Ker se kot običajno vsi veselimo praznovanja s prijatelji in družino, je v tej sezoni Zegnin izbor prazničnih daril povezan s temami udobja in topline.

  

Tako praznična darila vključujejo priljubljene sezonske izdelke, kot so ultramehka pižama, copati, odeje, v katerih lahko uživamo v najsrečnejših trenutki pri nas doma. Ker se vsi skupaj vse bolj zavedamo, da morda res ni večjega razkošja od sproščenega oddiha, zato Zegnina darila predstavljajo popolno domačo garderobo, ki vsebuje oblačila za prosti čas iz vrhunskih materialov, kot sta vikuna in kašmir. Ta posebna razvajanja nudijo vašim najdražjim vsakodnevno razvajanje in udobnost na vsakem koraku. V duhu obdarovanja Zegnina darila ponujajo nekaj za vsakega sodobnega moškega za vaš seznam daril, ne glede na to, ali želite narediti le simbolično malo ali veliko gesto ob teh prazničnih priložnostih. Poleg daril za dom pa so poskrbeli tudi za številna povsem praznična darila, od prefinjenih modnih dodatkov, dišav do prefinjeno krojenih izdelkov ali celo oblačil za vadbo doma. Torej ne glede na to, ali sestavljate seznam želja ali kupujete darilo za ljubljeno osebo, prinesite Zegno domov prav v tem prazničnem čarobnem času. V tem obdobju sta pred nami tudi nov logotip in novi označevalec znamke Zegna, ki se razkrijeta prvič kar z ekskluzivno kolekcijo oblačil za prosti čas, aktivna oblačila oblikovana z mislijo na alpinizem in svet zimskih športov, pri čemer ohranjajo individualnost in svobodo razmišljanja kot končni cilj. Izbira kategorije izdelkov je tako povsem simbolična. Cesta Zegna izvira visoko v gorah in prečka dolino Oasi Zegna, prosto dostopno naravno okolje, ki se razteza kar na 100 km2 v Piemontu v severni Italiji, kjer se je blagovna znamka Zegna rodila v letu 1910, kot posledica okoljevarstvenega pristopa in ekološke skrbi njenega ustanovitelja Ermenegilda Zegne. Ta pokrajina nakazuje široko odprte razglede in povezavo z vsemi njenimi elementi. Cesta znana kot 232 je njihov navdih, saj opredeljuje njihovo pot in je vtkana v vse, kar počno že več kot 110 let, z odmevom bistvenega razmišljanja njihovega ustanovitelja gospoda Ermenegilda, tako da tkejo tkanine jutrišnjega dne, ki se zdijo vredne njihovih sanj.

Kapsulna kolekcija zato ne implicira le gore, ampak na splošno svet kot kuliso, hkrati pa vžge iskrico občutka osvoboditve. Pritegne nekakšen pobeg, pustolovščino v divjo zimsko naravo, ki vse to skupaj osmisli, kot znamka Zegna in njena vizija. Razvijanje krojaške obrti v smeri luksuznih oblačil za prosti čas je pot, ki ji sledi umetniški vodja Alessandro Sartori, da bi odražal nenehno razvijajoči se svet okoli nas. Pot Zegna, njihova pot, lahko dejansko vodi v veliko različnih smereh, prestopa meje, če sta slog in ustvarjalnost njen namen, dejanja ob tem pa etična in odgovorna. S tem umetniški vodja znamke ponastavi identiteto Zegna po jasni agendi, v kateri se praktičnost in inovativnost postopoma prepletata z bogato tradicijo. Ta kapsulna kolekcija svetu Zegna doda še element izjemne izvedbe tehnične narave.