POSKOČNI KONJIČEK NA ELEKTRIČNI POGON

Fordova zadnja testiranja kažejo, da naj bi novi, povsem električni Mustang Mach-E po približno 10 minutah polnjenja na polnilni postaji IONITY v povprečju dosegel 119 km. Preskusi v resničnem svetu so namreč prinesli ocenjeno izboljšanje dosega vožnje za 26 km ali skoraj 30 odstotkov v primerjavi s prejšnjimi računalniško simuliranimi ocenami za Mustang Mach-E z baterijo s podaljšanim dosegom in pogonom na zadnja kolesa (RWD).

Model s pogonom na vsa kolesa (AWD) naj bi v približno 10 minutah v povprečju prejel za do 107 km energije, tako da bosta konfiguraciji AWD in RWD dosegli polnjenje od 10 do 80% v 45 minutah. Ocenjuje se, da baterija standardnega dosega v Mustang Mach-E v povprečju v 10 minutah napolni za do 91 km vožnje za RWD in 85 km za modele AWD.

V Evropi bo vozila Mustang Mach-E podprl vodilni ekosistem Ford Charging Solutions, ki bo zagotovil brezhiben, integriran dostop do polnjenja doma in po Evropi. V začetku letošnjega leta je predsednik Ford Evrope Stuart Rowley vlade, podjetja in institucije pozval, naj podprejo prizadevanja za elektrifikacijo s hitrejšo širitvijo javne polnilne infrastrukture. Hkrati se je podjetje zavezalo in nadaljuje načrte za uvedbo 1.000 polnilnic v Fordovih objektih po Evropi v naslednjih treh letih.

Popolnoma električni Mustang Mach-E vodi hitro rastočo paleto električnih vozil Ford in je eno izmed 18 novih elektrificiranih vozil, ki jih podjetje uvaja pred koncem leta 2021.