POSEBNO POTOVANJE PO NOVEM KLASIČNEM VODNIKU

Jaguar in Baracuta sta združila moči v praznovanju britanskega oblikovanja in raziskovanja prihodnjih trendov – obe znamki, ustanovljeni v Coventryju (1935) oziroma Manchestru (1937), sta namreč odgovorni za ustvarjanje nekaterih najbolj ikoničnih in trajnih modelov v avtomobilski in modni industriji. Znamki, vedno relevantni in v ospredju kulturnih pogovorov, se zdaj združujeta, da bi ustvarili vodnik po prihodnjih oblikovalskih klasikah z nazivom “Novi klasični vodnik”.

V počastitev DNK obeh blagovnih znamk sta bila ustvarjena edinstvena Jaguar Baracuta E-PACE in jakna Jaguar G9 Baracuta. Oba kosa bosta igrala pomembno vlogo pri razvoju ‘The Next Classic Guide’, v katerem bo množica uglednih vplivnežev, blogerjev, umetnikov in ustvarjalcev vsebin potovala v kulturno središče Združenega kraljestva in evropskih mest, kjer bodo iskali kraje, modo, trende in ljudi, ki bodo navdihnili in oblikovali naslednjo generacijo.

Potovanje, ki se je začelo v Londonu oktobra 2021 in bo končano na milanskem tednu mode februarja 2022, bo obiskalo Nemčijo, Španijo, Poljsko in Avstrijo ter raziskovalo bogate in raznolike ustvarjalne subkulture, ki sestavljajo identiteto držav. “Naslednji klasični vodnik” bo živ interaktivni portal, ki bo zainteresiranim opazovalcem omogočil spremljanje štirimesečnega potovanja.

Kampanjo začenja britanski ustvarjalec vsebin in svetovalec za blagovne znamke Samutaro, eden najvplivnejših modnih kustosov zadnjih let. Samutaro je imel priložnost prvič videti rezultate kreativnega sodelovanja v Jaguarjevem centru za razvoj izdelkov v Gaydonu v Warwickshiru, kjer je spoznal oblikovalko Anno Abell iz ekipe Jaguar, ki je ustvarila Jaguar E-PACE po meri, navdihnjen s klasično jakno G9.

Dizajn pa je seveda skrit v samem središču znamk Jaguar in Baracuta, saj sta obe ustvarili oblikovalsko klasiko, ki je prestala preizkus časa in ostala aktualna ob vedno spreminjajočih se okusih in kulturnih trendih. Priključni hibrid Jaguar x Baracuta E-PACE P300e je bil ustvarjen z zunanjo barvo po meri “Neutro”, ta enkratni E-PACE pa v notranjosti uporablja enak vzorec, ki ga Baracuta uporablja za obrobo svoje jakne G9. Poleg tega E-PACE ponuja še vzglavnike z izvezenim grbom Baracuta, logotip Baracuta na zadnjem ¼ steklu in stranske projekcijske luči, ki prav tako prikazujejo logotip Baracuta. Jakna Baracuta G9 Jaguar ima na rokavu izvezen napis ‘Jaguar’, na notranji strani pa nosi poseben logotip Jaguar x Baracuta.