POSEBEN MEJNIK, POSEBEN ZIPPO

Pri podjetju Zippo so razglasili, da so presegli mejo 600 miljonov izdelanih Zippov. Trpežen vžigalnik, odporen proti vetru, je že več kot 85 let znak kakovosti ameriške izdelave in je bil med drugo svetovno vojno osnovno orodje mnogih vojakov.

Podjetje s sedežem v Bradfordu, Pensilvanija je praznovalo svoj 500 milijonti vžigalnik leta 2012, zdaj, le osem let pozneje, pa bo luč sveta ugledal nov Zippo v spomin na najnovejši mejnik. Posebnii model sestavlja polirano kromirano ohišje, 360-stopinjsko lasersko gravuro, rdeč logotip “600 milijonov” in gravuro z datumom izdelave.

Lucas Johnson, SBM za globalno trženje, je dosežek komentiral z: »Zippo je od svoje ustanovitve v ospredju industrijskih inovacij in ponuja edinstvene izdelke, neodvisne od kakovosti. Proizvodnja 600 milijontega vžigalnika ne dokazuje samo naše visoke zmogljivosti, saj je tudi trenutek za krajši premor in praznovanje vseh mejnikov. Z veseljem objavljamo najnovejši dizajn v spomin na 600 milijonti izdelek. Zelo smo ponosni na vse, kar smo dosegli z Zippom. Veselimo se pričakovanja, kaj bo prineslo naslednjih 100 milijonov. «

Ljubilejni model bo na voljo od 29. septembra v omejeni seriji 20.000 enot.