PORTAL V SVET ŽGANIH PIJAČ

Kot kategorija se viski odlično obnese v netrgovinski prodaji. Vemo pa, da se bo njegova priljubljenost v trgovini še povečala, pri čemer raziskave napovedujejo znatno 17 odstotno rast do leta 2024. Zaradi vse večje raznolikosti znotraj kategorije je še lažje nagovarjati širši krog potrošnikov, prav tako pa to prinaša tudi neverjetne mešanice in kombinacije, ki so popolne za pomlad in poletje. Od poznavalcev viskija do pivcev začetnikov – to neverjetno vsestransko žgano pijačo uživa vse več ljudi in ob več priložnostih. Toda je viski res le “zimska” pijača?

  

Obstaja viski, ki navduši vse čute
Od single grain do single malt in burbona, viski je obsežna kategorija, ki lahko pritegne številne okuse. Na primer, Bulleit je ameriški viski drznejšega okusa z aromo hrasta in pridihom vanilje, začimb in popra, medtem ko ima viski Talisker Single Malt bolj dimljen zaključek, Johnnie Walker Black pa ima pridih temnega sadja in okuse kremaste karamele. Tullamore D.E.W. je svetovno priznana mešanica, ki nam s kombinacijo treh žganih pijač daje tri dimenzije okusa. Sladni viski nam nudi saden okus, pot still whiskey nudi pikantnost, žitni viski pa sladkobnost. Ti trije okusi se združijo v popolnosti, kar nudi edinstveno ravnovesje okusa.

Viski je neverjetno vsestranski
Poleg tega, da je kot nalašč za hladnejše mesece, se lahko viski dobro ujema s številnimi poletnimi sestavinami. Mint julep je na primer okusen poletni koktajl, ki se v toplejšem vremenu vključi v ključne okuse in priložnosti. Ne glede na to, ali gre za limonado, kolo ali brusnični sok, se viski zdaj redno streže z različnimi visokokakovostnimi mešanicami za vrsto hladnih, osvežilnih pijač. Na primer, Haig Club lahko uporabite za ustvarjanje edinstvenih, vznemirljivih preobratov priljubljenih spritzov. Ena od možnosti je, da spritzu dodate 50 ml Johnnie Walker Black Label ter 150 ml svoje najljubše limonade in mešanico okrasite z rezino limone, da uživate v kombinaciji limonade, sladkosti in dima. To je visokokakovostna možnost za tiste, ki že uživajo v porcijah spritz na osnovi džina ali vodke.

Viski je odličen aperativ
Pričakujemo lahko, da bo zgodnji večerni trenutek še naprej priljubljen za mnoge, kar barmanom ponuja neizkoriščeno priložnost, da ustvarijo vrsto koktajlov, ki jih je enostavno pripraviti in so popolni za to priložnost. V tem času so pogosto priljubljeni spritzi, zato priporočamo, da domači mojstri natakarji v svoje repertoarje vključijo nekaj pijač na osnovi viskija in tako gostom ponudijo nove in vznemirljive možnosti. Odličen primer bi bila kombinacija Haig Club Mediterranean Orange z limonado Fever Tree in ledom za preprosto, a visokokakovostno mešano pijačo. Zakaj ne bi poskusili Bulleit Kentucky Mule za nekoliko bolj vrhunsko postrežbo – preprosto uporabite 35 ml Bulleit Bourbona, 15 ml svežega limetinega soka in 150 ml ingverjevega piva – okusno.

Whiskey Eagle Rare 0,7 L

Viski se zlahka ujema s hrano
Čeprav je bilo vino v zgodovini sinonim za večerni obrok, so raziskave pokazale, da je združevanja viskija in kulinarike vse več. To odraža veliko priložnost za dvig obroka in ljudem zagotovi odlične izkušnje, ko preživljajo čas v trgovini in za jedilno mizo. Ponudba viskija poleg hamburgerjev, sira, zrezka ali celo jabolčne pite lahko pomaga povečati stopnjo užitka, Singleton, na primer, pa lahko uživate v trenutku po obroku – bodisi kot del sladice Affogato ali z malo čokolade.

Viski se dotakne vrhunskih priložnosti
Že vemo, da je steklenica viskija odlično darilo za ljubljeno osebo za posebne priložnosti. Povežite to z zavedanjem, da si eden od dveh pivcev viskija želi poskusiti nekaj novega, zato je lahko viski popolna spremljava za praznovanje posebnih trenutkov. Glenfiddich Grand Cru je čudovita in posebna izdaja, ki v popolnosti povzema duh razkošja in mojstrskega znanja znamke, hkrati pa presega sam pojem Single Malt, saj želi z novo izjemno izkušnjo uživanja na novo opredeliti trenutke, ko si zazremo v oči in z nasmehom na obrazu nazdravimo. Grand Cru, staran kar 23 let, je ustvarjen za nekonformiste, saj je bil edinstveno izdelan kot pijača, ki ob vsakem požirku nariše na naš obraz nasmeh tistih, ki se požvižgajo na pravila ter smerinice in želijo velike življenske trenutke praznovati na povsem poseben in nov način. Izjemno bogat viski, že po okusu intenziven zaradi dolgega zorenja v ameriškem in evropskem hrastovem sodu, je še dodatno oplemeniten z vplivom francoskih cuvée sodov. Žgana pijača, postrežena čista ali kot mešana pijača, je odlična izbira za tiste, ki želijo dvigniti kozarec za praznovanje vrhunskih priložnosti.