POPOLNO MIKLAVŽEVO DARILO

Časomer Patek Philippe Perpetual Calendar Split-Seconds Chronograph, ki je bil leta 2016 že na voljo v večih različicah, ki združujejo ohišje iz rožnatega zlata s premerom 40 mm s črno ali posrebreno opalinsko številčnico, je od konca lanskega leta na voljo v novi različici pod oznako 5204R-011.

  

Čeprav je ohišje iz plemenite kovine ostalo nespremenjeno, je zdaj to oplemeniteno s kombinacijo skrilasto sive številčnice, ki se nagiba k sivo-rjavi barvi. Na časovnici, ki je enako prefinjena kakor vsi časomeri znamke, najdete koledarski prikaz z oknoma dneva in meseca, ki sta postavljena ob 12. uri v isti vrstici, skupaj z datumom, ki ga kaže kazalec ob 6. uri. Na tej številčnici najdemo tudi lunine faze, za merjenje kratkih in dolgih intervalov pa je namenjen 30-minutni števec, ki se nahaja ob 3. uri, združen z dvema uporabnima sekundnima kazalcema za funkcijo delčkov sekunde. Niz dopolnjujejo majhen sekundni prikazovalnik ob 9. uri, indikator prestopnega leta in drugi, namenjen razlikovanju dneva od noči ob 7.30 uri. Te in vse druge podatke natančno poganja kaliber CHR 29-535 PS Q, ki ponuja 65-urno rezervo moči.

Kompleksno arhitekturo tega ročno navijajočega se mehanizma, sestavljenega iz 496 komponent in njegovo vrhunsko končno obdelavo je mogoče občudovati skozi safiren zadnji del ohišja.