POMLAD JE TU, CVETLICE TUDI, ČAS ZA DIY!

Kaj pa, če bi vaše poletne pijače oplemenitile kar ledene kocke? Preizkusite te kreativne trike za koktajle, brezalkoholne pijače, ledene čaje in limonade, ki bodo zagotovo pustile dober vtis.

  

Profesionalni nasvet: za izjemno čist led, s katerim bodo vaše kreacije zablestele, uporabite prekuhano in nato ohlajeno destilirano vodo, da omejite nečistoče in zračne mehurčke, ki povzročajo motnost ledu.

Cvetlične kocke ledu
Če želite dodati užitne rože v ledene kocke, morate delati v plasteh. Za ta recept so najboljše večje kocke ledu. Posodo za led napolnite z vodo do četrtine, dodajte rože in zamrznite. Dodajte več vode, dokler ni napolnjena do polovice, nato ponovno zamrznite. Napolnite do vrha in še zadnjič zamrznite.

Bleščeče ledene kocke
Nič drugega kot malo iskrice, ki vašim pijačam doda nekaj čarobnosti. Užitne bleščice lahko uskladite z barvno temo vaše zabave, naredite ločene pladnje za led v različnih barvah, ki dopolnjujejo vsako vašo pijačo, ali poskusite zmešati različne barvne kombinacije. Pustite domišljiji prosto pot!

Smoothie ledene kocke
Svojim pijačam dodajte kanček okusa, teksture in barve z živahnimi smoothie kockami! Z vsemi različnimi kombinacijami sadja, ki jih lahko poskusite, so možnosti neskončne. Prelite z ohlajenim šampanjcem ali proseccom se še posebej dobro obnesejo pri takojšnji nadgradnji vaših mimoz.

Melonaste ledene krogljie
Te ne potrebujejo vode in so hkrati okusni prigrizki, ko boste končali s pijačo. Preprosto izrežite kroglice melone in jih za nekaj ur postavite v zamrzovalnik v pladenj za led. Ko so zamrznjene, jih shranite v zaprtih vrečkah.

Infuzijske kocke hibiskusa
Z ledenimi kockami hibiskusovega poparka dajte svojim pijačam cvetlični, živahni pridih! Potopite nekaj kock v svojo pijačo ali dodajte več teh v posodo s punčem in opazujte, kako se njihov živahen rdeč odtenek začne vrtinčiti, ko se stopijo.