POL STOLETJA IZJEMNOSTI

Od leta 1921 je Hiša Gucci premagala oblikovalske ovire in industrijo potiskala naprej kot ena vodilnih svetovnih luksuznih blagovnih znamk. No, danes, leta 2022, praznuje 50 let svojih švicarskih ur z drugo kolekcijo “High Watchmaking”.

  

Ob praznovanju obletnice na dogodku »Gucci Wonderland« v Ženevi je čarobno sejmišče hišo navdihnilo s kalejdoskopskimi dragulji, nebesnimi čudeži in očarljivim pristopom k prefinjenim urarskim zapletom. Med novimi urnimi gibanji, ki jih je oblikoval Gucci, so “GUCCI 25H SKELETON TOURBILLON”, “G-TIMELESS PLANETARIUM”, “G-TIMELESS MOONLIGHT”, “G-TIMELESS DANCING BEES” in “GRIP SAPPHIRE.”

To je tudi prvič, da je hiša predstavila popotovanje skozi pet desetletij »v Italiji rojenega, švicarskega dizajna,« z uporabo urnih dnevnikov iz 50. let prejšnjega stoletja, ročnih ur iz 60. let prejšnjega stoletja in zapestnih ur iz poldragih kamnov iz 70. let prejšnjega stoletja.

Gucci si je hkrati zamislil panoramsko kolo »Planetarium« z brbotajočimi smaragdi, »Grip-O-Meter« in hišo strahov, ki prikazuje skeletno številčnico z okvirjem ure v bleščečem podpornem filmskem vizualu. Gumijaste račke, ki plavajo v krožnem bazenu, in vrtiljak kolekcijskih ur zaključijo video predstavitev.

Več informacij o Guccijevi kolekciji “High Watchmaking” je na voljo na spletni strani znamke in pri podjetju Slowatch.