POKRAJINA LOS ANGELESA IN ČAR KINEMATOGRAFOV

Obleka s fuksijami v kombinaciji z navadno belo majico je predstavljala nepričakovano kombinacijo, a je v kolekciji Canali pomlad 2022, ki je bila polna sproščenih silhuet in lahkih tkanin, izstopala v svoji preprostosti.

  

Italijanska blagovna znamka je namreč predstavila linije Canali 1934, Exclusive in Black Edition, s čimer je poudarila vsestranskost znamke glede na različne stranke in zahteve, ki presegajo korenine znamke na področju vrhunskega krojenja. Nevtralni toni so prevladovali v liniji Canali 1934, ki se je osredotočila na reinterpretacije »tovornjakarske« jakne, vključno z različico iz belega denima z geometrijskimi žepi iz tobačnega semiša ter elegantno možnostjo akvamarin semiša, in na pletenine, pogosto stilizirane z nagubanimi hlačami.

»Pandemija je pospešila trend, ki je že bil prisoten: potreba po prekinitvi togih smernic, ki ločujejo formalna oblačila od neformalnih. Združevanje teh dveh dimenzij strankam omogoča enostavno mešanje in združevanje kosov,« je povedal predsednik in glavni izvršni direktor podjetja Stefano Canali in pojasnil, da je bila zbirka na splošno navdihnjena s pokrajino Los Angelesa in kinematografov iz devetdesetih let.

Ta sproščena atmosfera je z živahnimi oblekami in bowling srajco, posuto s cvetličnimi potiski postala bolj drzna v liniji Black Edition. Športnejša oblačila, kot sta črni anorak in jakna s kapuco in črno-belo grafitno grafiko, so se usmerila v bolj funkcionalno in urbano smer, ki je bila v primerjavi s preostalo kolekcijo nekoliko bolj igriva.

Čeprav sta ti dve liniji pripravili prostor bolj vpadljivim kosom, pa je kolekcija Exclusive najbolje ponazorila etos Canalija in lahkotno razpoloženje, ki ga je italijanska hiša želela predstaviti v tej sezoni, s kosi, kot sta siv blazer iz telečjega usnja in zelena jakna iz semiša z detajli iz napa usnja. Med tremi stebri kolekcije je bila ta zagotovo najbolj pristna in resnično vpadajoča z večno eleganco blagovne znamke. Kakor smo rekli, za vsakogar nekaj.