POKLON LEGENDAM, POGLED V PRIHODNOST

Breitling napoveduje lansiranje Superocean Heritage ’57 Outerknown, tretje ure v sodelovanju z Outerknown, blagovno znamko trajnostnih oblačil, ki jo je soustanovil surferska legenda Kelly Slater. Z bronasto obarvano številčnico in trakom izdelanim iz znanega materiala ECONYL® NATO ta moderna retro morska ura izraža moderen, sproščen življenjski slog, povezan s sceno deskanja v južni Kaliforniji in na Havajih v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Na voljo je s klasičnim ohišjem iz nerjavečega jekla ali kot model omejene serije z 18 k okvirjem iz rdečega zlata.

Ure s kazalci v obliki puščic, velikimi indeksi in vbočenim okvirjem navdihuje originalni SuperOcean iz leta 1957. Na hrbtni strani je vgraviran logotip Outerknown. Obe različici poganja Breitling Calibre 10, ki ponuja rezervo moči približno 42 ur. kot vse ure Breitling pa so tudi ti kronometri potrjeni s certifikatom COSC, kar je neodvisna potrditev njihove natančnosti in zmogljivosti.

Časomeri Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown morda res častijo nepozabno surfarsko zgodovino in življenjski slog v petdesetih in šestdesetih letih, vendar so osredotočeni tudi na zelo resnične izzive, s katerimi se sooča naš planet in na ljudi, ki iščejo načine za spodbujanje pozitivne spremembe.

Različica iz nerjavečega jekla je opremljena z bronasto številčnico, ki ji daje edinstven moderno-retro pridih. Slednjo dopolnjuje rjav trak Outerknown ECONYL® NATO. Konkavni dvosmerno vrtljiv okvir iz nerjavečega jekla ščiti izredno trdna črna keramična obloga, odporna na praske in udarce z luminiscentno oznako na položaju 12. ure, kar je idealna lastnost za potapljaško uro.

Superocean Heritage ’57 Outerknown Limited Edition ima prav tako bronasto številčnico in rjav trak Outerknown ECONYL® NATO, vendar je njen vbočen dvosmerno vrtljiv okvir narejen iz 18 k rdečega zlata, ki je čudovito uravnovešen s črnim keramičnim obročem. Ta model je na voljo v omejeni izdaji 500 kosov.