POGLED NA SVET POLTOVORNJAKOV

Tesla je na novinarski konferenci v Los Angelesu predstavila marsikomu zgrešen pogled na svet pol tovornjakov. Koncept, ki predstavlja pomemben del ameriške cestne identitete, je Tesla močno spremenila. Izvršni direktor Elon Musk je na dogodku dejal, da se v zadnjih 100 letih poltovornjaki niso bistveno spremenili, zato so želeli v Tesli narediti nekaj drugačnega. Rezultat je novo vozilo Cybertruck, ki je videti, kakor da je ušlo iz kakšnega futurističnega filma.
Rezultat iskanja slik za tesla cybertruck
Na zadnjem delu ima vozilo 2 metra dolg nosilni prostor, ki je lahko odprt ali zaprt, nanj pa lahko naložimo poldrugo tono tovora, saj v zaprti inačici meri kar 2831 litrov. Ob obremenitvi 3,4 tone naj bi bil domet 400 kilometrov. Varianta z dvojnim motorjem (pogon na vsa šitri kolesa) zmore vleči kar do 4,5 tone in od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v treh sekundah. Močnejša, tromotorska različica ima nosilnost 6,4 tone in z večjim baterijskim paketom kilometrov dosega do 800 km. Najdražja verzija bo stala 70.000 dolarjev, najcenejša pa 40.000 dolarjev.
Rezultat iskanja slik za tesla cybertruck
Kar nekoliko neresno Tesla naročila pobira z vplačilom kavcije 100 dolarjev. Proizvodnja bo stekla leta 2021, do danes pa je bilo pred naročenih že več 10.000 kosov.