POENOSTAVLJENO DELO Z IZJEMNO KAKOVOSTJO SLIKE

Sony je predstavil fotoaparat z izmenljivim objektivom ALPHA 7 IV (model ILCE-7M4) z novo razvitim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 33 milijonov točk (približno, efektivnih).

  

Fotoaparat Alpha 7 IV prinaša izjemno kakovost slike ter vrhunsko zmogljivost, s čimer postavlja nova merila za ‘osnovno’ raven fotoaparatov polnega formata ter nadgrajuje standard, ki ga je postavil model Alpha 7 III. Novinec se ponaša z mnogimi Sonyjevimi najnaprednejšimi tehnologijami za zajem in obdelavo slike, vključno z najnovejšim procesorjem BIONZ XR™ ter naprednimi možnostmi samodejnega ostrenja, ki temeljijo na tehnologiji, uporabljeni v Sonyjevem paradnem konju Alpha 1. Skupaj s poenostavljeno uporabo in izboljšano zanesljivostjo tako pri fotografiranju kot tudi pri snemanju je popoln vsestranski fotoaparat za ljubiteljske ustvarjalce in profesionalce, ki se srečujejo z vsemi zvrstmi upodabljanja. Poleg tega se lahko Alpha 7IV pohvali z ločljivostjo 33 milijonov točk, bogato izraznostjo videoposnetkov ter mnogimi funkcijami, ki sledijo vse večjemu povpraševanju po povezljivosti, s čimer resnično ustvarja novo definicijo ‘osnovnega’ modela fotoaparata in njegovih zmogljivosti.

“S predstavitvijo fotoaparata Alpha 7 III smo postavili temelje za to, kar naj bi nudili fotoaparati polnega slikovnega formata. Zdaj je čas, da vse skupaj nadgradimo,” je dejal Yann Salmon Legagneur, direktor produktnega marketinga v oddelku Digital Imaging pri Sony Europe. »Alpha 7 IV združuje najboljše Sonyjeve tehnologije upodabljanja, s čimer prinaša čudovito izkušnjo tako na področju fotografije kot tudi na področju videa. To pomeni, da bodo lahko uporabniki zajeli natanko takšno vsebino, kot želijo, ne glede na to, v kakšni situaciji se bodo znašli.«

Alpha 7 IV – inovacije, ki se nikoli ne končajo

Novi Alpha 7 IV je vrhunski hibridni fotoaparat, ki ga odlikujeta izjemna kakovost fotografij ter nadgrajena tehnologija snemanja videoposnetkov z naprednim samodejnim ostrenjem, vse skupaj pa dodatno zaokrožujejo še izboljšave pri upravljanju in možnostih poteka dela. Pri razvoju so inženirji imeli v mislih tudi okolje, zato so za ohišje fotoaparata uporabili Sonyjevo originalno reciklirano plastiko SORPLAS™, medtem ko so za embalažo uporabili materiale, ki jih je mogoče reciklirati ter tako zmanjšali uporabo plastike.

Izjemna kakovost slike

Vrhunsko kakovost slike in razpon občutljivosti ISO 50–204.800 omogoča novo razviti slikovni senzor polnega formata Exmor R™ z ločljivostjo 33 milijonov točk in osvetlitvijo od zadaj. Tako visoka ločljivost omogoča prikaz gladkih barvnih prehodov in prelivov ter vseh najmanjših podrobnosti in tekstur, hkrati pa zmanjšuje tudi šum. Izpostaviti velja še dinamični razpon, ki znaša 15 stopenj osvetlitve in tako omogoča široke možnosti izraznega ustvarjanja, medtem ko nastavitve za ustvarjalni videz fotografijam in videoposnetkom na preprost način dodajo pridih edinstvenosti.

Zasnovan z mislijo na okolje

V skladu z okoljskimi prizadevanji, ki temeljijo na Sonyjevem globalnem načrtu za zmanjšanje okoljskega odtisa ‘Road to Zero’, je bilo varovanje okolja pomemben dejavnik pri razvoju fotoaparata Alpha 7 IV ter njegove proizvodnje in embalaže. V fotoaparatu je tako uporabljena reciklirana plastika SORPLAS™, ki ne temelji na neobnovljivih virih ter je proizvedena v obratih, ki uporabljajo obnovljive vire energije, kot je električna energija, proizvedena s sončnimi elektrarnami. Skrb za okolje se nadaljuje tudi pri embalaži, kjer so uporabljeni materiali, ki jih je mogoče reciklirati in vsebujejo manj plastike.

VSE INFORMACIJE O SPECIFIKACIJAH IN NAKUPU LAHKO NAJDETE NA KLIK.