PISMO MESTU MIAMI

Tako se je rodil MC20 Fuoriserie Edition za Davida Beckhama. Ambasador italijanske avtomobilske znamke je s pomočjo Maserati Centro Stile postal oblikovalec. Zaradi te zveze se strast britanskega prvaka do svojega drugega domačega mesta oblikuje v posebnem avtomobilu, ki ponazarja koncept zmogljivosti in športnosti: MC20.

  

Ta projekt je del Maseratijevega programa prilagajanja Fuoriserie, ki v svojih različnih stilih omogoča strankam, da ustvarijo svoj Maserati po meri. Avto, ki je bil v tretjem tisočletju zamišljen kot simbol pravega razkošja, svetu pokaže svojo edinstveno naravo in osebni značaj. Maserati Fuoriserie je prazno platno, »hiša trizoba« pa resnično ponuja vrsto pripomočkov za ustvarjanje. Preostalo je prepuščeno okusu in navdihu strank, kar jim daje možnost, da sami postavijo svoje trende in izrazijo svojo osebnost.

Po plodnem sodelovalnem procesu oblikovanja so Beckham in oblikovalci Maserati Centro Stile ustvarili MC20 Fuoriserie Edition za Davida Beckhama, avto, ki v monokok iz ogljikovih vlaken, v celoti izdelan v Italiji s patentiranim bencinskim motorjem V6, ki izhaja iz tehnologij formule 1, prinaša resnično strast.

V tej zgodbi je izhodišče Miami, dom Beckhamovega ameriškega nogometnega kluba, končni rezultat pa črna in roza, kromatska dihotomija, pa tudi preplet med sijajnimi in mat površinami. Barve ekipe so črna in roza, za drese pa so značilne kontrastne sijajno-mat kombinacije.

Izhajajoč iz tega navdiha karoserija ponuja sijajni črni ton, ki deluje v nasprotju z logotipi Trident na maski in na C-stebričku v črni barvi, vendar z nesijajnim zaključkom. Tudi napis Maserati na zadnji strani je nesijajen, medtem ko je značka MC20 na vratih pastelno roza, enako kot zavorne čeljusti Brembo.

Notranjost, izdelana iz usnja in alkantare, je črna s kontrastnimi šivi v roza barvi. Naslonjala iz alkantare so obdelana z metodo laserskega graviranja odtenek na odtenek, vzglavnik pa krasi tridimenzionalno pastelno rožnato vezenje.

Miami je mesto čarobnih noči in krasnih sončnih zahodov. Zdi se, da je MC20 Fuoriserie Edition za Davida Beckhama zasnovan tako, da prečka to subtilno mejo med dnevom in nočjo, med roza, barvo, ki pozdravi in se poslavlja ob vsakem sončnem zahodu, in črno, ki nas popelje v kraljestvo sanj: kraljestvo, v katerem prostor in čas postaneta relativna pojma, vi pa se lahko izrazite skozi popolnoma prilagojen avtomobil.

Beckhamova profesionalna klubska kariera se je začela pri Manchester Unitedu, kjer je debitiral v prvi ekipi leta 1992 pri sedemnajstih letih. Z Unitedom je šestkrat osvojil naslov prvaka Premier League, dvakrat FA pokal in UEFA Ligo prvakov leta 1999. Po končani domači avanturi je igral štiri sezone pri Real Madridu, s katerim je v svoji zadnji sezoni osvojil naslov prvaka La Lige. Julija 2007 je Beckham podpisal petletno pogodbo z Major League Soccer klubom LA Galaxy, kot igralec Galaxyja pa je v letih 2009 in 2010 v Milanu preživel dve posoji. Bil je tudi prvi britanski nogometaš, ki je odigral 100 tekem UEFA Lige prvakov. Na mednarodni sceni je Beckham debitiral 1. septembra 1996 pri starosti enaindvajset let. Bil je kapetan šest let, v času svojega mandata pa je zbral 58 nastopov. Skupno je v reprezentančni karieri zbral 115 nastopov, nastopil pa je tudi na treh svetovnih prvenstvih FIFA v letih 1998, 2002 in 2006 ter na dveh evropskih prvenstvih UEFA v letih 2000 in 2004.

David Beckham je dejal: »Vedno sem bil navdušenec nad avtomobili, zato je bilo sodelovanje pri oblikovanju in ustvarjanju svojega MC20 prek programa prilagajanja Fuoriserie neverjetna izkušnja. Pri avtomobilih gre za individualni okus, pa naj gre za model, barvo ali majhne osebne podrobnosti v notranjosti. Neverjetno je bilo sodelovati z ekipo Maseratija in oblikovalci pri ustvarjanju tega enkratnega avtomobila, ki ga navdihuje moj drugi dom, Miami in moj tamkajšnji nogometni klub. Veselje je biti za volanom.«