PIŠITE IN BERITE ZA SVOJE ZDRAVJE

Tako kot so nedavne izkušnje poudarile pomen ohranjanja duševnega zdravja, tudi vedenje, ki spodbuja osebno dobro počutje, še nikoli ni bilo bolje razumljeno. Misli in čustva je treba nenehno obvladovati, številne študije pa potrjujejo sposobnost pisanja, da umirja in osredotoča um. A ne skrbite, zato je tu Montegrappa!

  

Nedavne raziskave celo kažejo povezave med pogostim pisanjem in življenjem srečnih in uspešnih ljudi. Obredi, kot je vsakodnevno pisanje dnevnika, imajo meditativni učinek – odpravljajo moteče dejavnike ter povečujejo jasnost, ustvarjalnost in samozavest.

Brenta

Mehko, na otip prijetno oblikovanje pisal Brenta je vodilo za tekoče razmišljanje. Prvič je bil izdelan pred skoraj stoletjem, njegov zapleten brioletni ročaj pa posnema tok istoimenske reke: nežna, valovita oblika, ki se prilega roki in pleše v svetlobi. Ustavite se in razmislite o možnostih.

Skulls & Roses

Manj subtilna, a enako katarzična je ta redka ponovitev ikonične silhuete Extra. Zbirka Skulls & Roses, ki je ovita v potopitveno tetovažo celotnega telesa, ponazarja krožnost življenja v obliki čistega srebra. Z opominjanjem, da je treba strah uravnotežiti z vero, pridobimo moč, da izberemo svojo pot, če že ne usodo.

Nicolaus Copernicus

Projekcija je lahko močno orodje. Spoznavanje dosežkov drugih nam daje samozavest za premagovanje lastnih izzivov. Nicolaus Copernicus je poklon izvirni misli, ki revolucionarno heliocentrično teorijo znanstvenika iz 16. stoletja razvija s slogom, vsebino in mehanskimi inovacijami.

Podpisna črnila

S sedmimi novimi razširitvenimi barvami paleta lepih, lastnih črnil Signature Inks še nikoli ni bila bogatejša. Razmislite o spremembi razpoloženja s sodobnimi odtenki, kot so losos, sivka ali žafran. Celo pomirjujoče, kontemplativno dejanje splakovanja in polnjenja nalivnega peresa povzroči dobrodošlo spremembo tempa.

Pisanje kot ena od najbolj dostopnih oblik terapije postane bolj zavestno, če ga iz hobija spremenite v navado. Če želite začeti pisati dnevnik, si vsak dan določite čas v zasebnem, osebnem prostoru. Potrebujete 15 ali 20 minut, lahko tudi več, če resnično cenite orodja, ki ste jih izbrali.