PIAGETJEV POKLON TRADICIJI IN RAZKOŠNOSTI

Z rumenim zlatom in svetlimi barvami številčnic iz trdega kamna je ura prestala preizkušnjo časa, s čimer je izbrisala meje med razlikovanjem in razkošnostjo, ognjevitostjo in diskretnostjo. Intenzivno izpopolnjen kos uteleša vse vrednote hišne izdelave vrhunskih ur – model mojstrskih zapletov in izjemno tankih mehanizmov. Njegova ikonična fluidnost daje občutek druge kože, ki jo takoj sprejme svetovna elita. Piagetova družba, kjer se križajo jet set, visoka moda in vrhunsko urarstvo. To ne preseneča, če se spomnimo, da je Yves Piaget sklenil tesno prijateljstvo z Andyjem Warholom v New Yorku, v času razcveta Studia 54 in lokala Regine’s. Warhol sam je imel v lasti nič manj kot kar sedem Piagetovih ur. Polo je osvojil srca Ursule Andress in Steva Martina ter očaral Milesa Davisa, Bjorna Borga, Rogerja Moora ter mnoge druge. Ko slišite “jet set” in “Côte d’Azur”, se spomnite na Monako. Piaget se je odločil podariti edinstven kos na dobrodelni dražbi Onlywatchcharity 2023, ki bo vsaki dve leti potekala v kneževini in bo zbirala denar za raziskave Duchennove mišične distrofije. Ta kos je ustvarjalna, svetlo obarvana umetniška izdaja ure Piaget Polo Skeleton, ki je hkrati umetniško-tehnična in hladno elegantna.

  

Njen dizajn je poklon umetniškemu delu “Hexa Grace” Victorja Vasarelyja, ki je bilo razstavljeno v Monaku. Ura bije v ritmu barvnega manufakturnega kalibra 1200S1 z zelenimi, modrimi in rožnato-zlatimi skeletnimi mostički, ki so bili zasnovani posebej za ta edinstveni kos. Izjemno tanek mehanizem, debel le 2,4 mm, je nameščen v ohišje iz rožnatega zlata s premerom 42 mm in debelino le 6,5 mm. Unikatna ura Piaget Polo Skeleton Arty je opremljena z modrim zamenljivim pasom, prav tako posebej zasnovanim za to priložnost. Ta edinstvena ura bo nagrajena z najvišjo ponudbo na novembrski dražbi Onlywatch.

Piaget epitomizira odločno kreativnost, kakovost, ki je prekinjena, da je predstavljala izdelek hiše od njegovih začetkov leta 1874. Georges-Edouard Piaget se je od svoje prve delavnice v LaCôte-aux-Fées posvetil izdelavi zelo natančnih gibov, ki so oblikovali vse temelje njihovega pionirskega imena. Konec petdesetih let prejšnjega stoletja je Piaget predstavil zelo tanke gibe, ki so pozneje postali blagovna znamka hiše Piaget in temeljni kamen kolekcije Altiplan. Kot resnični inovator v svetu ur in nakita je Piaget močno verjel v ustvarjalnost in umetniške vrednote. V njihovih “Ateljejih za izjemne izdelke” kjer mojstri še naprej uporabljajo redke veščine, ki so se ohranjale in izpopolnjevale iz generacije v generacijo, ter spreminjajo zlato, kamne in drage kamne v osupljiva umetniška dela. S svojim prizadevanjem za mojstrsko izdelavo je hiša ustvarila simbole drzne odličnosti, ki jih je usmerila v svoje kolekcije, kot so Altiplano, Piaget Polo, Limelight Gala, Possession, Piaget Sunlight, Piaget Rose in Extremely Piaget.