PHARELL WILLIAMS PLEŠE BARVITO SAMBO!

adidas in Pharrell Williams imata bogato zgodovino sodelovanja, s katerim sta predelala ikonične silhuete, od adidas Superstar do NMD. Lani sta tako predstavila model Humanrace Samba v dveh barvnih različicah z vrhunskim usnjem in semišem ter cik-cak šivi, ki posnemajo originalni model Samba. Za letošnje leto kultni duo predstavlja Humanrace Samba Colors by Pharrell, kolekcijo luksuzne obutve v številnih barvnih različicah, ki poosebljajo raznolikost in energijo DNK podjetja Humanrace.

  

Ta kolekcija se je rodila iz želje, da bi proslavila obrtniško znanje in dediščino, ki stojita za adidasovo epohalno silhueto, ter Pharrellovo spoštovanje do razkošja in barv. “V obutev ponovno vnašamo visokokakovostne materiale in obrtniško znanje,” pravi Williams o najnovejši predstavitvi Sambe.

Kolekcija, ki je edinstvena in razkošna interpretacija izvirnega modela Samba, ima opazna odstopanja od drugih sodelovanj Samba, ki jih ponujajo legendarne Tri črte. Medtem ko je Samba tradicionalno izdelana s semiševim zgornjim delom, Pharrell povzdiguje silhueto z vsestransko vrhunskim usnjenim zgornjim delom in usnjenimi vezalkami, pridobljenimi od podjetja ECCO Leather, vodilnega svetovnega proizvajalca inovativnega in vrhunskega usnja. Surovine, pridobljene na Nizozemskem, so v usnje adidas Samba Leather pretvorjene s pomočjo tehnologije ECCO Leather za varčno strojenje, ki prihrani 20 litrov vode na kos usnja, kar zagotavlja večjo obstojnost barv in boljše lastnosti. Podaljšan jezik je prikimavanje bogati športni dediščini silhuete in neprekosljivi zgodovini znamke v nogometu.

Zbirka, ki se odmika od tradicionalne bele ali črne osnove, daje prednost monokromatski barvni shemi, ki vključuje rumeno, oranžno, rožnato, lila, rdečo in ekskluzivno zeleno barvo Humanrace Green. Da bi zajeli paleto barv in vrhunskih materialov, ki jih uteleša kolekcija, je adidas za umetniško fotografijo izdelkov najel podjetje Scheltens & Abbenes. Slike kampanje razčlenjujejo kolekcijo po barvnih odtenkih in nato po materialih, kar vizualno prikazuje vrhunsko izdelavo kolekcije. Poleg šestih barvnih različic, ki so izšle konec aprila, kampanja napoveduje tudi barvne različice Charcoal, White in Terracotta, ki bodo izšle pozneje.