PHARELL WILLIAMS, NOVI MOŠKI KREATIVNI DIREKTOR ZNAMKE LOUIS VUITTON

Pharrell Williams je bil imenovan za novega kreativnega direktorja za moško modo znamke Louis Vuitton. Pharrellova debitantska kolekcija za Louis Vuitton bo predstavljena na pariškem tednu moške mode junija prihodnje leto, je francoska modna znamka objavila na Instagramu.

  

Po smrti Virgila Abloha novembra 2021, je bil Pharrell imenovan za prvega naslednjega kreativnega direktorja za moško modo – podjetje namreč že 14 mesecev posluje brez predanega kreativnega direktorja za moška oblačila. Namesto tega se je franconska znamka odločila, da Abloha počasti s predstavitvijo njegovih do sedaj neobjavlenih zbirk.

“Pharrell Williams je vizionar, čigar ustvarjalna vesolja se širijo od glasbe do umetnosti in mode – v zadnjih dvajsetih letih se je uveljavil kot kulturna globalna ikona,” je znamka zapisala na Instagramu. “Način, na katerega podira meje v različnih svetovih, ki jih raziskuje, se ujema s statusom Louis Vuittona kot kulturne hiše, ki krepi svoje vrednote inovativnosti, pionirskega duha in podjetništva.” – Pietro Beccari, predsednik uprave in izvršni direktor Louisa Vuittona

Colma Dillana, ustanovitelja KidSuper, je Louis Vuitton sicer januarja izbral za sodelovanje pri kolekciji jesen/zima 2023. Dillane je bil prvi oblikovalec, ki je po Ablohovi smrti prevzel vodstvo francoske hiše, vendar je Louis Vuitton ob objavi jasno povedal, da Dillane preprosto sodeluje pri kolekciji in ni novi kreativni direktor znamke.