PESTRA SAMSUNGOVA OKROGLA MIZA

Družba Samsung Electronics, pionir na področju izkušenj s povezanimi napravami, je gostila prvo evropsko konferenco Samsung Summit, na kateri je predstavila svoj nabor izdelkov za leto 2023 na področju televizije in zvoka, pametnega doma in digitalnih naprav.

  

“V družbi Samsung z inovacijami ustvarjamo povezane izkušnje, ki našim strankam pomagajo varčevati z energijo in živeti bolj udobno. Od vrhunskih televizorjev Neo QLED in OLED do pralnih strojev, ki s pomočjo umetne inteligence izberejo dejansko potrebno količino časa, pralnega sredstva in vode, so naši izdelki živi in povezani prek sistema SmartThings.,” je povedal Benjamin Braun, vodja marketinga družbe Samsung Europe. “Na konferenci Samsung Summit smo predstavili funkcije naših novih izdelkov in kako lahko strankam pomagajo živeti miren in povezan življenjski slog.”

Samsung je pionir tehnologije, ki izpolnjuje potrebe sodobnega hibridnega sveta in vedno večjega povpraševanja po izkušnjah s povezanimi napravami, saj ima povprečno evropsko gospodinjstvo kar 8-10 povezanih naprav. Novi vrhunski televizorji in inovacije zvočnih naprav potrošnikom ponujajo povezane funkcije z najbolj interaktivnimi izkušnjami doslej, prav tako pa tudi novi digitalni aparati, ki združujejo povezljivost z izboljšano trajnostjo in lepim dizajnom.

Pametnejši ekosistem za zabavo

Vgrajeno vozlišče IoT Hub omogoča izboljšano povezljivost in združljivost na novih Samsung televizorjih Neo QLED 4K in 8K, kar pomeni, da uporabnikom za večino naprav ni več treba kupovati dodatnega vmesnika. Njihova 12-bitna obdelava podprta z umetno inteligenco omogočata funkcije, kot sta Shape Adaptive Light Control in Real Depth Enhancer Pro, ki v kombinaciji s samodejnim HDR predelavo ustvarjajo svetlejšo, tridimenzionalno in bolj realistično sliko. Tudi novi 77-palčni model S95C OLED, ki je na voljo tudi v 55- in 65-palčni različici, je opremljen s tehnologijo Quantum Dot in nevronskimi kvantnimi procesorji, ki ohranjajo ključne prednosti tehnologije OLED in delujejo v tandemu za hkratno izboljšanje svetlosti in barvne reprodukcije. Samsung novi Lifestyle televizorji in njihove funkcije izboljšujejo osebno izkušnjo uporabnika, saj ponujajo prilagodljiv izdelek in izkušnjo gledanja tako v zaprtih prostorih z modeli The Frame, The Serif in Sero kot tudi na prostem z modeli The Terrace. Priljubljena trgovina z umetninami Samsung Art Store na modelu The Frame bo v začetku letošnjega leta reorganizirana, da bi zagotovila bolj dinamično domačo stran, ki uporabnikom omogoča pregled umetniških del vseh velikosti z enim samim pogledom, kar posnema izkušnjo brskanja ob obisku resničnih galerij in muzejev. Vse nove Samsung naprave iz leta 2023 so povezane z aplikacijo Samsung SmartThings.

Vrhunska in povezana izkušnja na zaslonu je popolna le z izjemno poglobljenim zvokom. Samsung televizorji imajo integriran Dolby Atmos in Samsung Object Tracking Sound (OTS), kar omogoča, da se zvok filmov, športa ali iger premaknejo na zvočnike in tako omogočijo najboljši prostorski zvok. Samsung pametni izbor podpira Q Symphony, ko je povezan s Samsung Soundbar zvočnikom, kar omogoča zmogljive zvočne funkcije in naprave, ki izboljšajo izkušnjo gledanja v nekaj resnično kinematografskega, kot je na primer AI Sound Remastering. S kombiniranjem Samsungo televizorjev s Samsung zvočniki, kot sta nova HW-Q990C in HW-Q610GC (2023), bodo te naprave ponudile brezhibno izkušnjo gledanja za vse.

Tej impresivni paleti zaslonov se pridružujejo še monitorji za navdušene igralce iger. Samsung je na sejmu CES 2023 napovedal nove modele monitorjev Odyssey, ViewFinity in Smart Monitor. Z izjemno kakovostjo slike in vrsto inovativnih funkcij za ljudi, ki želijo delati, igrati in živeti prek zaslona monitorja, je Samsung Summit predstavil vrhunske igralne monitorje, kot so 43-palčni Odyssey Neo G7, Odyssey Ark 55″ in Samsungov najnovejši igralni televizor QD-OLED 77″. Tako kot Samsung novi televizorji QLED in OLED se tudi ti enostavno povežejo s Samsung Gaming Hubom, celovito platformo za pretakanje iger.  

Samsung z veseljem najavlja, da bodo težko pričakovani novi modeli televizorjev 2023 na voljo za prednaročilo od 6. do 26. 3.2023. Linija je nadgradnja lanskoletne večkrat nagrajene serije z opaznim napredkom na področju funkcij in zmogljivosti.

Povezan, prilagodljiv in pametnejši digitalni aparat

Storitve, kot je SmartThings Energy, postavljajo nove standarde za učinkovitost izdelkov. Najnovejši gospodinjski aparati Samsung pa uporabnikom omogočajo varčevanje z energijo in denarjem. SmartThings Energy samodejno zazna količino energije, ki jo porabijo povezane naprave Samsung, medtem ko lahko z aktiviranjem načina AI Energy Mode s sledenjem porabi energije lažje znižate račun za energijo. Porabo energije v združljivih napravah lahko zmanjša do 15 % pri hladilnikih in do 70 % pri pralnih strojih. Poleg tega cikel Less Microfiber na pralnih strojih Samsung, cikel pranja znatno zmanjša nastajanje mikroplastike, in sicer do 54 %. S temi najnovejšimi dosežki potrošniki lažje zmanjšajo svoj vpliv na okolje in tako podpirajo zdravje planeta. Samsung razširjena linija Bespoke, ki združuje varčevanje z energijo, zmogljivo umetno inteligenco, brezhibno povezljivost in prilagojene, vrhunske modele, bo potrošnikom omogočila bolj oseben in trajnosten življenjski slog. Samsung 7 Bespoke AI™ pečica 2023 serije 7 ponuja potrošnikom možnost, da si kuhanje hrane ogledajo prek vgrajene spletne kamere, ki si jo lahko namestijo v aplikaciji SmartThings. To je zabaven in preprost način preverjanja jedi. Ko gre za ohranjanje čistoče doma, pa Samsung sesalnik Bespoke Jet™ z izjemno zmogljivostjo poskrbi, da je sesanje enostavno. Najmočnejša in najlažja sesalna palica je opremljena s čistilno postajo Vse-v-enem, ki za kar največje udobje izprazni koš za prah in napolni baterijo sesalnika.