PAYPAL & MASTERCARD, IDEALNA KOMBINACIJA

Po uspešni uvedbi v ZDA in Singapurju, sta podjetji Mastercard in PayPal svojo storitev takojšnjega prenosa sredstev prenesla tudi na več evropskih trgov in sicer Bolgarijo, Bosno, Italijo, Nemčijo, Romunijo, Srbijo, Slovenijo, Španijo in Veliko Britanijo. Na trgih, kjer je tak način prenosa sredstev v realnem času že mogoč, je storitev že dosegla izjemno popularnost med strankami podjetja PayPal.

Takojšnji prenos sredstev uporablja storitev Mastercard Send™ in uporabnikom PayPal omogoča, da sredstva iz svojega PayPal računa prenesejo na svojo kartico Mastercard v realnem času*. Omogočanje nakazil na plačilno kartico, kot je npr. debetna kartica, je lahko bolj priročno za stranke, ki pogosto lažje dostopajo do podatkov o svoji kartici kot do podrobnosti o svojem bančnem računu.

Paypal na mobilnem telefonu Android

To obenem predstavlja priložnost za izdajatelje Mastercard, ki lahko zagotovijo večjo vključenost potrošnikov in njihovo dodatno potrošnjo. Mastercard Send™ je del aplikacijskega sloja v večtirni ponudbi podjetja Mastercard in posameznikom ter organizacijam omogoča vplačila in izplačila na izbrani način in ob najbolj ustreznem času, tako med bančnimi računi ali, kot omogoča ta funkcionalnost PayPal, med različnimi tiri kartic. Ta nova storitev za prenos sredstev v realnem času obenem ponuja koristno alternativo poslovnim uporabnikom PayPal, saj hitrost prenosa in hitrejši dostop do dohodkov izboljšata likvidnost in denarni tok.

David Dechamps, višji podpredsednik podjetja Mastercard za področji digitalnih plačil in raziskav v Evropi, je dejal: »Ta nadgradnja našega dolgoletnega partnerstva s PayPal predstavlja dodaten korak k zagotavljanju še večje izbire za naše stranke. Veseli smo, da lahko uporabimo naše skupno znanje in izkušnje na področju plačilnih inovacij, z namenom, da olajšamo življenje našim evropskim strankam, ki  lahko sedaj izberejo način prenosa sredstev brez kompromisov glede hitrosti, udobja in varnosti.«

Mastercard Send™ igra ključno vlogo pri diverzifikaciji plačilnih tokov Mastercard in izboljšanju izkušenj s plačili za stranke.