PAMETNE FUNKCIJE ZA LEPŠI VSAKDAN

Samsung Electonics je predstavil nove stenske klimatske naprave z R32 hladilnim sredstvom, ki vključujejo edinstveno Wind-Free™ tehnologijo hlajenja in nove funkcije za pametno upravljanje. “Nove Samsung klimatske naprave vključujejo vodilne industrijske tehnologije za hlajenje in ogrevanje, hkrati pa imajo čudovit dizajn in nudijo inteligentne funkcije, ki uporabnikom olajšajo vsakdan,” je povedal Xavier Feys, podpredsednik predprodaje, razvoj poslovanja, storitve za stranke in upravljanje izdelkov na področju klimatskih naprav pri Samsung Electronics. “Nove klimatske naprave, z izboljšano Wind-Free tehnologijo in novim zmogljivim digitalnim inverterjem, uporabnikom omogočajo še prijetnejše počutje v zaprtih prostorih, hkrati pa so tudi energetsko učinkovite.”

Wind-FreeTM tehnologija hlajenja

Samsung je prve klimatske naprave z Wind-FreeTM tehnologijo v Evropi predstavil že leta 2017. Klimatske naprave z Wind-FreeTM tehnologijo sledijo tristopenjskemu načinu hlajenja. V prvi stopnji se prostor hitro ohladi v načinu hitrega hlajenja Fast Cooling. V drugi stopnji klima optimizira stopnjo vlažnosti v prostoru, v tretji stopnji pa se aktivira način hlajenja Wind-Free™ Cooling, ki ohranja nivo temperature in vlažnosti za popolno udobje. Klimatska naprava učinek brezvetrja doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka prek tisoče mikro odprtin na način “brezvetrja”, kar pomeni, da se zrak premika počasneje kot 0,15m/s. Samsung klimatske naprave tako omogočajo prijetno bivanje, brez prepihov.

Pametno delovanje

Nove Samsung stenske klimatske naprave optimizirajo proces hlajenja tudi s funkcijo umetne inteligence, imenovano Auto Comfort, kar uporabnikom omogoča učinkovitejšo uporabo klimatske naprave. Auto Comfort funkcija analizira pogoje v sobi, prednostne temperature, načine hlajenja in celo vreme ter se samodejno preklopi na najprimernejše nastavitve. Naprave omogočajo daljinsko upravljanje prek Samsung SmartThings aplikacije, kar uporabnikom omogoča, da klimatsko napravo na daljavo vklopijo ali izklopijo, izberejo želene načine hlajenja, načrtujejo delovanje ali spremljajo porabo energije. S Samsung Bixby glasovnim upravljanjem lahko prek pametnega telefona klimatsko napravo upravljamo tudi kar z govorom.

Boljša energetska učinkovitost

Nove stenske klimatske naprave vključujejo energetsko učinkovit digitalni invertor, ki spodbuja kompresor in omogoča ohranjanje želene temperature pri nižji porabi energije. Klimatske naprave imajo tudi vgrajen senzor zaznavanja gibanja, ki spremlja gibanje uporabnikov in tako posledično zmanjša porabo energije. Senzor zazna, da v sobi ni uporabnikov in samodejno spremeni nastavitve klimatske naprave, tako da rahlo zviša temperaturo ali vključi način pripravljenosti. Wind-FreeTM Elite klimatske naprave imajo tudi A+++ energijske nalepke za SEER in SCOP, kar je najboljša možna ocena v Evropi. Združenje The American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineer definira »brezvetrje« (ang. »Still Air«) kot zračni tok pri hitrostih nižjih od 0.15m/s, ki nima hladnih zračnih sunkov. Razpoložljivost opisanih funkcij se lahko razlikuje. Funkcija SmartThings je na voljo na napravah Android in iOS. Potrebna je Wi-Fi povezava in Samsung SmartThings račun. Bixby glasovno upravljanje je podprto v angleščini (ZDA, Veliki Britanija, Indija), kitajščini, korejščini, francoščini, nemščini, italijanščini in španščini.

Za več informacij obiščite www.samsung.si