OMEGA SE VRAČA V VESOLJE

Omegina mesečna ura, Speedmaster Professional, je bila opažena na zapestju astronavtskega junaka prihajajočega znanstvenofantastičnega akcijskega filma Moonfall.

  

Moonfall, za katerim stoji režiser filma Independence Day Roland Emmerich, spremlja dogajanje, ko luna pade iz orbite in trči z Zemljo. Patrick Wilson igra v vlogi nekdanjega astronavta Briana Harperja, ki je poklican, da vodi misijo v vesolje, da bi rešil planet. Wilsona lahko pri tem vidite, kako med avanturo nosi 42-milimetrsko uro Speedmaster Moonwatch iz nerjavečega jekla, ki jo poganja gibanje Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861.

Speedmaster je bila sicer prva ura, ki so jo leta 1969 nosili na Luni – krivca sta bila astronavta Neil Armstrong in Buzz Aldrin, ki sta slednjo nosila med sprehodom po površini našega naravnega satelita. Eden od prizorov v filmu tako prikazuje Harperja, ki uporablja Speedmaster za spremljanje svojega preostalega časa pred katastrofo, kar je spomin na resnično uporabo kronografa za merjenje kritičnega gorenja med zloglasno misijo Apollo 13.

Premiera filma Moonfall bo sicer na sporedu 3. februarja, v filmu pa igrajo še Halle Berry, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu in Donald Sutherland.