OFF-WHITE™ X AIR JORDAN 5

Po mesecih govoric je Virgil Abloh na reviji italijanske blagovne znamke, ki je potekala na pariškem tednu mode, uradno razkril Off-White ™ x Air Jordan 5. To je prvo sodelovanje med znamkama Jordan in Off-White ™ od junija 2018, ko so javnosti predstavili Air Jordan 1 “UNC.”

Karl Hab

Čevlje so na modni reviji nosili tako modeli kot tudi sam Virgil, klasična silhueta Air Jordana pa je bila predstavljena v barvi podobni OG “Black Metallic”, vendar se v konstrukciji razlikuje od slednje, saj je zgornji del skladu z Ablohovimi prejšnjimi različicami “Ghosting” sestavljen iz tankega sintetičnega materiala TPE. Srebrni jezik je bil stanjšan in “okrašen” z rdečim logotipom “Jumpman”, tradicionalni pridih pa je bil dodan z #23 na strani, logotipom Nike Air na peti, in prepoznavno plastično mrežo nad srednjim delom. Ablohovo poznano besedilo Helvatica je vtisnjeno na sredini čevlja, na vezalkah je natisnjen napis “SHOELACES” čevelj pa seveda krasi tudi črna plastična “etiketa” Off-White ™, pritrjena na eno od lukenj za vezalke. Zaključne poteze vključujejo še po vzoru Mustanga P-51 izdelane sive podrobnosti nad podplatom in porumenel podplat, ki zagotavlja obrabljen videz.

View this post on Instagram

A post shared by LilJupiter (@liljupiterr) on

Datum izdaje še ni napovedan, krožijo pa govorice, da bodo copati luč sveta ogledali februarja, natančneje okoli NBA All-Star vikenda ali aprila. Po napovedih naj bi se maloprodajna cena vrtela okrog 225 USD, prodajna mesta pa še niso znana.