IWC

ODGOVORNO NOŠENJE VAŠE URE. TIMBERTEX.

Švicarski velikan IWC v sektorju luksuznih ur že dolgo velja za enega od pionirjev pri razvoju vrhunskih materialov in tako v času, ko je okoljevarstvu namenjene vse več pozornosti, predstavlja nove pasove za ure, v večini izdelane iz papirja in drugih obnovljivih oziroma odgovornih virov. Švicarska znamka, ki se zaveda pomembnosti ponudbe alternativnih nadomestkov za odgovorno pridobljeno usnje, že ponuja zapestnice iz jekla, tekstila in gume, za naslednji korak pa urarski mojstri dopolnjujejo obstoječo zbirko s trakovi TimberTex.

Z osredotočanjem na proizvodni proces in življenjski cikel IWC od začetka do konca zagotavlja manjše vplive na okolje in družbo, hkrati pa kupcem ponuja še eno visoko kakovostno in elegantno izbiro. Trakovi TimberTex, razkošni na pogled in občutek, ponujajo mehko in prožno teksturo, medtem ko je za razliko od sintetičnega usnja, ki je pogosto baziran na osnovi plastike ali nafte, material sestavljen iz 80-odstotno naravnih rastlinskih vlaken. Uporabljena celuloza prihaja iz dreves, certificiranih s strani Forest Stewardship Council (FSC), gojenih v trajnostno in odgovorno vodenih evropskih gozdovih neprofitne organizacije. Nato je v Italiji izdelan s tradicionalnimi tehnikami izdelave papirja in obarvan z naravnimi rastlinskimi barvili. Nepravilna zrna materiala skrbijo, da je vsak trak edinstven.

Ustvarjanje trakov TimberTex vključuje več kot 60 različnih faz, pri čemer ima ključno vlogo izdelava. Trakovi, ki so podloženi z recikliranimi mikrovlakni za dodatno udobje in strokovno dodelani z recikliranimi nitmi, so tako še ena razkošna možnost nadomestka usnja. Vrhunski dodatki, preizkušeni tako znotraj kot zunaj, ustrezajo vsem IWC-jevim merilom kakovosti, tudi na področju vodoodpornosti. Pasovi TimberTex trenutno dopolnjujejo štiri modele: Portugieser Chronograph, Portugieser Automatic 40, Portofino Automatic in Portofino Chronograph. Na voljo so v modri, rjavi in ​​črni barvi.