OČALA KOT OSREDNJI DEL IZGLEDA?

Ko se poletna vročina počasi spreminja v zimski vetrič, se nam morda zdi čudno, da bi svoj izgled gradili okrog očal. No, če se spomnimo, da prihaja sezona več plastnega oblačenja, oziroma po Angleško »layering«, pa misel o očalih, kot osrednjem delu našega zimskega »outfita«, mogoče sploh ni več tako zgrešena. Poleg neizpodbitnega dejstva, da očala prinašajo stilski pridih, je dobro vedeti, da nam slednja pomagajo tudi v bitki z raznimi vremenskimi vplivi kot sta veter in sneg.  V tem članku vam bomo pokazali nekaj načinov, kako svoja očala (v tem primeru Versace) idelano vkomponirati v vaš izgled in s tem ohraniti celoten smisel zimskih oblačil – toploto.
  

Sunglass Hut Versace Fall/Winter 2019 Style Guide

PREVELIKO IN PRETIRANO

Populariziran v zlati dobi hiphopa in moderniziran s strani modnih oblikovalcev navezanih na ikoničn silhuete, je prevelik in »pretiran« suknjič postal pomemben kos naše zimske garderobe. Trend se prilagaja slojem, ki jih je mogoče združiti in prispevajo k splošni toplini in videzu telesa. Široke leče očal poudarjajo številne lastnosti suknjiča, vintage navdihnjena struktura okvirja pa je simbol trenda, ki si upa izivati čas. Zlati dodatki na strani očal ob legendarni meduzi pa očalom dajejo luksuzen zaključek.

Sunglass Hut Versace Fall/Winter 2019 Style Guide

UDOBEN INŽINIRING

Flis je osnoven material za oblačila namenjena tako hladnim mestnim ulicam kot toplim modnim pistam, ki prekinja linijo med modnim »must-have« in nujnim kosom vašega zimskega izgleda. Ta videz pristopa k udobni estetiki s klasično »jopo« ter modernimi hlačami ter s tem uravnoveša slogovno usmerjene trende s tehnološko napredno, pustolovsko privlačnostjo. Lahko bi rekli, da stil enako obravnava udobje kot tudi uporabnost. Klasični slog ponuja tehnične lastnosti, kot so polarizirane leče, medtem ko kvadratna oblika okvirjev dopolnjuje strukturo celotne obleke.

Sunglass Hut Versace Fall/Winter 2019 Style Guide

MINIMALISTIČEN MODEL

Med sezono, ki zahteva nenehno slačenje in dodajanje slojev, je enostaven izgled ključ do preprečitve nepričakovanega »kiča«. Ta stil ponuja model v minimalizmu, začenši od spodaj s čevlji, ki so preprosti, a funkcionalni. Hlače in suknjič še dodatno prikazujejo to namero po enostavnosti in se izogibajo odvečnemu kiču v zameno za brezhibno uporabnost. Očala so s svojim kvadratastim izgledom vsem na ogled, saj nudijo odličen kontrast sicer monotonemu izgledu.

Sunglass Hut Versace Fall/Winter 2019 Style Guide

NARAVEN VIDEZ

Zemeljski toni so se prebili iz zaledja in sedaj predstavljajo paradnega konja sezonskega oblačenja. Ta videz se je globoko potopil v trend z otenki sive na »šumečih« hlačah in plaščih, katerih temelj predstavlja pulover z grafično podobo oblečen čez puli. Paradoksalno je, da se lahko tako enostavna enobarvna silhueta predstavlja kot pustolovska in drzna, piko na i pa zopet postavljajo ravno očala, katerih zlati dodatki nudijo pravo ravnovesje celotnemu izgledu.