OBSTAJAJO STVARI, KI JIH PREPROSTO NE MORETE VIDETI NA RAČUNALNIKU

Audi Design je z novim parom vodilnih mož za oblikovanje zunanjosti in notranjosti zakorakal v prihodnost: Norbert Weber je vodja notranjega oblikovanja od oktobra 2020, Philipp Römers pa od marca letos vodi oblikovanje zunanjosti. Skupaj z vodjo oblikovanja Marcom Lichtejem želita opredeliti novo smer premium znamke, to pa predstavlja velik izziv glede na tehnološke spremembe zaradi elektromobilnosti, digitalizacije in avtomatizirane vožnje. Po prvih nekaj mesecih sta prvič skupaj v zanimivem intervjuju opisala svoje izkušnje.

Gospod Weber, gospod Römers, novi ste na svojih položajih, vendar niste novi v Audiju. Kaj vas povezuje s podjetjem?

Philipp Römers: Pri Audiju sem od leta 2014 in v tem času sem vodil enega od studiev za zunanje oblikovanje. Sedem let z veliko odličnimi projekti in mojim osebnim vrhuncem: Audi e-tron GT.

Norbert Weber: To je moj drugi mandat. Pred tem sem bil pri Audiju od leta 2007 do 2015, ko sem bil vodja notranjega oblikovanja in oblikovalskega studia v Pekingu. Veliko znanih obrazov, veliko novih – fantastična ekipa me je sprejela v Design Centru v Ingolstadtu.

V Audi Design sodeluje 450 ustvarjalnih posameznikov iz 25 držav. Ste kot vodilni oblikovalci še vedno sami pogosto za »risalno desko«?

Norbert Weber: Občasno zaigram na orgelske tipke, a po navadi potegnem ročno zavoro. Svojo vlogo vodilne ustvarjalne osebnosti vidim takole: določim smer in orkestriram sodelovanje za ekipe. Jaz sem tisti, ki motivira in spodbuja, v posameznih primerih pa tudi spreminja. Včasih pogledamo model, ki je skoraj dokončan – naj bo to v glini ali v obliki podatkov VR – in se odločimo, da nekaj še vedno ni skladno. Ko se to zgodi, vzamem tudi svinčnik in skiciram nekaj podrobnosti o določenem elementu. Po navadi je dovolj nekaj hitrih črt na beli podlagi in pridem do rešitve. Največji izziv je vedno znova prenehati risati, ko enkrat začnem.

Philipp Römers: Pri meni je enako. Kot oblikovalec si sploh ne predstavljam dela brez svinčnika. Povsod v pisarni in doma imam skicirke. Med razpravami jih vzamem ven, da dobim tudi predstavo, občutek za določen projekt. Toda to ne pomeni, da bo končni izdelek videti tako. To je groba smer, ki jo bodo v naslednjem koraku nadomestili bolj ustvarjalni in bistveno bolj podrobni osnutki. Pri Audiju imamo za to vrhunske konceptualne oblikovalce. Na kratko bi lahko rekli, da je oblikovanje vedno timsko delo.

Za veliko ljudi je navdihujoč dizajn ključna prodajna točka. Ali to danes bolj velja za zunanjost ali notranjost?

Philipp Römers: Prva stvar, s katero pridejo v stik ljudje, ki jih zanima avto, je še vedno zunanjost. Pojaviti se mora želja. Navsezadnje je prvi vtis odločilen glede tega, ali nekdo ostane ali preprosto odide, približa zaslon ali hitro nadaljuje z brskanjem. V idealnem primeru sta estetska oblika in funkcija združeni. Zlasti pri elektromobilnosti potrebujemo na primer poenostavljene silhuete, ki pomagajo povečati doseg. Lahko so izjemno privlačni, kot to kaže e-tron GT.

Norbert Weber: Cilj vznemirjanja čustev z dizajnom se nato neopazno prenese v notranjost. Oblikovanje notranjosti vse bolj postaja ključni element pri odločanju o nakupu. Kakšne digitalne možnosti mi ponuja moj avto? Kakšne konkretne prednosti prinaša mreženje? Takšna vprašanja določajo, kaj vzbuja zanimanje.

Ali to pomeni, da notranjost postaja novo središče moči celotnega avtomobila?

Norbert Weber: Digitalizacija in predvsem avtomatizirana vožnja nedvomno postavljata notranjost v središče pozornosti. V prihodnosti želimo svoje modele oblikovati od znotraj navzven. Kljub temu vidimo proces oblikovanja kot celoto: ideje se ustvarjajo skupaj in problemi se tako rešujejo. Na koncu dneva to zagotavlja konsistenten splošni rezultat.

Philipp Römers: To osnovno razumevanje je za nas izjemno pomembno. V preteklosti smo običajno najprej oblikovali zunanjost in nato ugotavljali, ali se notranjost in potniški prostor dobro prilegata. Avtomatizirana vožnja je v tem pogledu nov premik paradigme. Če dejanska naloga vožnje preneha biti ključna, se pojavijo nove možnosti.

Kakšne so posledice te spremembe v miselnosti za vaše delo?

Weber: Najpomembnejša stvar je in bo ostala ustvarjalnost. Toda možnosti, ki jih ponuja digitalizacija, uporabljamo že v samem procesu oblikovanja. V zadnjih letih nam je pomagala, da smo se čez procese gibali veliko hitreje, saj lahko delamo v fizičnem in digitalnem svetu hkrati. Danes lahko izdelamo podatkovne modele iz preprostih skic in jih takoj prenesemo v 3D-grafiko zaradi posebnih računalnikov z ogromno procesorsko močjo. Končni nabor digitalnih podatkov vključimo v model VR, ki je neverjetno blizu našemu dojemanju, ki si ga dejansko predstavljamo. Na virtualnem srečanju z očali VR ga nato obravnavamo v realnem času – ne glede na to, ali je vpletena oseba v Design centru v Ingolstadtu ali naših studiih v Malibuju ali Pekingu. Če se na primer takrat pojavijo novi dizajni, jih lahko čez noč pregledujemo v Ingolstadtu. Ker je ena stvar pomembna: digitalna orodja bistveno hitreje in bolje izkoriščajo naš poln potencial, vendar ne morejo popolnoma nadomestiti fizičnega modela. Obstajajo stvari, ki jih preprosto ne morete videti na računalniku, le v resnici.