OBLIKOVANJE SKOZI TRAJNOSTNI OBJEKTIV

Sodelovanje med Mercedes-Benzom in newyorško modno znamko Proenza Schouler ponuja novo raven in način dojemanja luksuzne mode in odgovornega oblikovanja. Ta kapsula kolekcija z omejeno izdajo, ki je črpala navdih iz potovanj in odprte ceste, vključuje sedem spolno nevtralnih stilov, ki služijo kot nadgrajene komponente, oblikovane za potrebe luksuznih popotnikov.

  

Vsak kos iz kolekcije ima za seboj zajetno študijo barv in načinov izdelave, ki odraža strast obeh blagovnih znamk do izvrstnih materialov in izjemnega dizajna. Odeje iz recikliranega kašmirja, ki so na voljo skupaj z naravno barvanimi prevlekami, prikazujejo pogled Proenze Schouler na ikonično zvezdo Mercedes-Benz, predstavljen v abstraktnem tisku v različnih barvah, vključno z odtenki ekru, ognjič in nebesno modra. Olivno-zeleni trenčkot iz eko bombaža ponuja novo interpretacijo potovalnega kroja in je zasnovan kot zaključni kos z dodatkom izrazitega žakarda z motivom zvezde. Pleten puli je izdelan iz vrhunskega recikliranega kašmirja, barvana majica iz ekološkega bombaža, ki je prepoznaven znak znamkke Proenza Schouler, pa je izdelana z uporabo organskih in okolju prijaznih metod barvanja. Dodatki vključujejo grafično vikend torbico iz reciklirane volne in obeske za ključe, izdelane iz recikliranega usnja z logotipom znamke Mercedes-Benz.

»Prelomne inovacije, oblikovanje, ki določa znamko in trajnost kot vodilna načela na vseh strateških področjih so v središču našega razmišljanja in delovanja. Danes predstavljamo prvo Mercedes-Benz modno kapsulno kolekcijo v sodelovanju z oblikovalcema znamke Proenza Schouler Lazarom Hernandezom in Jackom McColloughom. Z “Power of Two” se obe blagovni znamki združujeta, saj delita iste vrednote pri ustvarjanju odgovornega luksuznega dizajna in izdelave. Cilj tega sodelovanja je popeljati stranke in oboževalce na trajnostno potovanje, ki odraža brezčasen dizajn, kjer moda postane sodobna glasnica kulturnih sprememb, ki povečuje vrednost individualnega življenjskega sloga,« pravi Bettina Fetzer, podpredsednica za komunikacije in trženje Mercedes-Benz AG.

»Mercedes-Benz je bil vedno blagovna znamka, ki smo jo globoko spoštovali in ki je bila desetletja vpeta v oči javnosti in naše domišljije. To je blagovna znamka, ki je sinonim za prefinjeno izdelavo in aspirativno, kulturno relevantno razkošje, ki nas je vedno privlačilo. V zadnjem času, ko vstopamo v prvi del desetletja, nas je zavezanost blagovne znamke k elektromobilnosti brez emisij z uvedbo modelov EQ še posebej pritegnila. Želeli smo ustvariti kolekcijo, ki jo navdihujejo potovanja in odprta cesta, in to izkoristili kot priložnost za preizkus novih, okolju odgovornih proizvodnih metod. Izkušnja nam je odprla oči, da lahko veliko naredimo pri oblikovanju skozi trajnostni objektiv, in hvaležni smo Mercedes-Benzu za njihovo partnerstvo v tem procesu,« pravita Jack McCollough in Lazaro Hernandez, oblikovalca Proenza Schouler.