LAŽJI, MODERNEJŠI, HITREJŠI

Elektromobilnost osvaja mestni promet. In novi MINI Cooper SE končno skrbi za zabavo v vožnji, ki bo omogočala izkusiti lokalne ceste brez emisij, tudi v mestnih okoljih, obenem pa konstantno krepi prepoznavnost trajnostne mobilnosti. MINI Cooper SE nas vodi po ovinkasti cesti do našega cilja, nas spravi v dobro voljo, ko smo na tleh, ter nam veli, da je napočil idealen čas za prehod na lokalno mobilnost brez emisij. Novi model Mini je tudi izjemno tehnično dovršen, saj njegov domet glede na uradna testiranja dosega med 235 in 270 kilometri. Pomembno je izpostaviti dejstvo, da gre za vrednosti, ki jih je mogoče doseči tudi v praksi, seveda če so izpolnjeni vsi pogoji, predvsem to, da celotne moči motorja s 135 kW ne uporabljamo nenehno. Poleg visoke zmogljivosti je omembe vredna tudi zasnova vozila, ki jo lahko enostavno in hitro opazite ter prepoznate, kar je nekaj povsem običajnega. Kar pa na prvi pogled ne vidite, je to, da je zasnova novega Minija zdaj tudi nekaj, kar lahko slišite. Vodja MINI oddelka za oblikovanje Oliver Heilmer in Renzo Vitale, oblikovalec zvoka skupine BMW, sta nam v sproščenem pogovoru ponudila vpogled v oblikovanje MINI Cooper SE in zvočne izkušnje, ki prihaja v paketu s to urbano ikono. Pogovor zajema vse podrobnosti, MINI zvok, prepletanje informacij in občutkov ter kako ikona avtomobilskega oblikovanja vidi svojo prihodnost.

Heilmer, prvi MINI je bil takojšnja ikona. Kaj je tisto, kar vas pritegne k temu, da tako znano obliko pripeljete do naslednje stopnje?

Oliver Heilmer (OH): Zame se zagon skriva v obsegu izziva in posodobitev takšnega ikoničnega dizajna ni lahka naloga. Čim močnejša je ikona – in MINI ima veliko tradicijo – večji pomen imajo ne le inovacije, temveč tudi kontinuiteta. Torej gre za glajenje prehoda, povezovanje zgodovinskega in novega, zaradi česar je MINI Cooper SE enako prepoznaven kot MINI in električni avtomobil.

Ali to pomeni, da pri novem modelu Mini Cooper SE velike spremembe niso bile potrebne?

OH: Ko se avtomobil izkaže in se na primer popolnoma prilega kontekstu mobilnosti v mestih, kot denimo MINI s tremi vrati, se zdi, kot da vozilo ne potrebuje spremembe. Toda stvari so seveda precej bolj zapletene, ko dejansko preideš na delo. Včasih je takšen način dejansko bolj zahteven kot načrtovanje novega vozila iz nič. V namen ločevanja novega MINI Cooper SE, od na primer MINI-ja z običajnim motorjem, smo začeli z iskanjem tega, kar vsak element prispeva k celotnemu videzu. Presenetljivo je bilo, da so spremembe nekaterih podrobnosti na zasnovi in s tem dojemanja modela samemu vozilu precej škodovale. Želeli smo ohraniti jedro MINI-ja in hkrati gledati v prihodnost, zato smo se odločili, da se osredotočimo na posebne dodatke, ki razlikujejo MINI Cooper SE od njegovega starejšega brata s klasičnim motorjem.

Katere podrobnosti oblikovanja so specifični za električni model?

OH: Eden od primerov je, da ima MINI Cooper SE pretežno pokrito sprednjo rešetko. Kot boste videli, električno vozilo ne potrebuje pretoka hladnega zraka na istem mestu kot modeli, ki jih poganja klasičen motor. Zaradi tega ima rešetka MINI Cooper SE le tanko vodoravno režo za vstop zraka, medtem ko je preostali del rešetke zaprt in odet v moderno sivo barvo. Sistem električnega pogona in občutek modernosti, ki ga spremljata, se v avtomobilu jasno odražata s posebnimi elementi, kot je na primer digitalna instrumentna plošča, ki prikazuje vse ustrezne informacije o električni vožnji. Zelo jasno smo se želeli podati v novo smer tudi z zasnovo koles, ki so asimetrična, skoraj statičnega videza. Dejansko smo ustvarili nekaj, kar se namensko prekriva s klasično definicijo platišča. Posebna barva Energetic Yellow prav tako kaže na električni značaj MINI Cooper SE, slednjo pa lahko najdemo na različnih mestih, vključno s pokrovi ogledal in logotipom »E« na sprednji rešetki, prtljažnih vratih in stranskih rešetkah. Da bi zagotovili želen barvni kontrast, je preostali del avtomobila namenoma zadržan.

Ali je elektrifikacija odprla nov pristop k oblikovanju? Morda celo novo vrsto čustvenosti?

OH: Vsekakor. Celotna izkušnja je najbolj pomembna. Elektrifikacija nam daje izhodišče, da o stvareh razmišljamo bistveno drugače ter bolj celostno in ne le v estetskem smislu. Poenostavljeno rečeno, omogoča nam raziskovanje novih svetov. K čemur si prizadevamo, je to, da v MINI na skladen način vnesemo čutno interakcijo z različnimi oblikovalskimi elementi, kot so oblikovanje, zvok ali vonj vozila. MINI Cooper SE že sledi novemu pristopu k oblikovanju na nekaterih področjih. Na MINI-ju želimo v prihodnosti pustiti oblikovalski podpis za vsa čutila, ciljamo na skrbno orkestrirano prepletanje izkušenj, ne pa edinstvenih elementov. To vpliva na različna področja, tu sta namreč zunanjost in notranjost ter uskladitev z materiali in barvami, kar je pri MINI-ju zelo pomembno. In potem je tu še uporabniški vmesnik in vprašanje, ki se ves čas zastavlja, je, kako lahko upravljam različne teme in kaj vidim na zaslonu, ko to počnem? Seveda pa ima ključno vlogo tudi zvok. Kar je bila prej precej pusta naloga, recimo ustvarjanje opozorilnega parkirnega zvoka, lahko z električno mobilnostjo postane resnična izkušnja. Sami se lahko odločimo, kako naj bi zvenel električni MINI, kakšno čustveno reakcijo z njim sprožimo, kakšne občutke želimo izzivati. Na primer, Renzo Vitale, ki je razvil kompozicijo za MINI Cooper SE, mi je svoj zvok razložil na način, kako običajno opisujemo oblikovanje. Takoj sem spoznal, da lahko ta pristop odpre popolnoma novo dimenzijo izkušenj za nas in za MINI.

Renzo Vitale, ste glasbenik, skladatelj in inženir elektrotehnike. Kaj je bil glavni izziv pri razvoju zvoka za popolnoma električni MINI Cooper SE?

Renzo Vitale (RV): V bistvu mora zvok, ki ga oddaja vozilo, sprožati čustva in hkrati prenašati informacije. Naš cilj je bil kopirati obe plati kovanca MINI, hkrati pa narisati jasno mejo med njima. Zvok motorja pri številnih ljudeh vzbuja močna čustva, toda že od začetka smo bili odločeni, da ni smiselno simulirati note klasičnega motorja, konec koncev v vozilu ni menjalnika. Ko voznik pospeši, ima takoj na razpolago vso energijo pogonskega sistema, tako preprosto je. Vsebina zvoka, ki ga ustvarjam, in moji glavni viri navdiha izhajajo iz oblikovanja, zato sem za MINI Cooper SE na primer vizualne vtise, ustvarjene s kolesi in rumenimi podrobnostmi, prevedel v zvok.

Kako razvijate zvok električnega vozila?

RV: Začnem s pogledom na vozilo kot celoto, slednjega vidim kot inštrument. Glasbeniki uporabljajo inštrumente za ustvarjanje občutkov, vozilo pa bi moralo na enak način sprožiti občutke pri vozniku in posledično tudi drugih udeležencih v prometu. Seveda je zvok vedno tudi informacija in ta dva vidika, čustvo in informacija, morata biti vedno zastopana. Vozilo se namreč lahko sliši povsem drugače, odvisno od tega, kaj počnemo. Na primer, MINI Cooper SE izžareva prijazen, prijeten, skoraj angelski značaj, vendar se v trenutku, ko stopite na »plin«, ustvari dinamičen zvok, ki daje občutek dinamičnega gibanja in visoke hitrosti. Ne glede na to, kako se vozilo vozi, s poskočnim ali zadržanim slogom, mora zvok ponazoriti vsa vozna stanja in hkrati odsevati znamko ter poosebljati nekaj, kar je mogoče doživeti. Mislim, da smo to dosegli z MINI Cooper SE.

Kako zveni MINI Cooper SE? Kako zveni MINI?

RV: Zame se MINI zvok lahko razdeli na tri dele: strasten, energičen in navdihujoč. MINI ima v očesu iskrico, element presenečenja, lahko ustvari popoln zasuk. In to bi moralo biti nekaj, kar lahko doživite tudi z zaprtimi očmi. Zvok je eno izmed sredstev za izražanje vozila, kot glas, ki ga uporablja za komunikacijo z nami. Mimogrede, tišina je tudi oblika komunikacije, element zvoka. Dolgo sem gledal MINI Cooper SE, ko sem sestavljal njegov zvok, da sem resnično ujel njegov značaj. Črte avtomobila sem poskušal prevesti v slišno obliko. Glas MINI-ja je sijoč. Pravi: »Blizu imaš prijatelja.«

V katero smer se usmerja oblikovanje MINI? Bomo na koncu videli pametni telefon na kolesih, oblečen v to ikonično obliko?

OH: Vozilo je bolj zapleteno kot kateri koli mobilni telefon. Celotno območje avtonomne vožnje nam jasno kaže, kako zapleteno je. Namesto mobilnega telefona na kolesih MINI prihodnosti vidimo kot »partnerja v zločinu«. Številni lastniki svojim MINI-jem pripišejo ime in na tem želimo graditi zelo preprosto in intuitivno, da lahko nastane prava vez, povezava, ki presega zgolj vožnjo. Tega ni treba tehnološko zelo zakomplicirati. Bolj kot vse to bi morali narisati nasmeh na obraze ljudi.

RV: Na primer, možno je, da bo MINI spoznal voznikovo razpoloženje in se odzval z zvokom. Ponudil jim bo takšnega, da bo trenutek v hipu boljši. To je lahko nekakšna zvočna slika, zvočni signal ali glasbeni insert. Vozilo se izraža in daje potnikom občutek, da niso sami.

OH: Točno, poleg zvoka pa je treba razmišljati tudi o svetlobi. Ne le v smislu določenih informacij, ki se pojavljajo na zaslonu, temveč tudi preko ambientalne osvetlitve glede na počutje. Tu govorimo o idealnem prepletu svetlobe in zvoka. MINI mi daje občutek, da je na drugi strani nekdo, s komer lahko komuniciram. Tu je ključnega pomena vseobsegajoči pristop, povezava med taktilnimi izkušnjami, zvokom, razpoloženjem in materiali. Novi MINI hočemo spremeniti v občutek, ki ga kupci lahko doživljajo ves čas.

Oliver Heilmer je tudi na Instagramu: Oliver.Heilmer