NOVO POGLAVJE VELIČASTNE ZGODBE

Porsche je skupaj s 320 gosti iz sveta politike, gospodarstva in medijev odprl novo tovarno za proizvodnjo Taycana. “Odgovorni smo za okolje in družbo. Proizvodnja Taycana je zato že CO2-nevtralna. V naši matični tovarni v Stuttgart-Zuffenhausnu, ki je srce naše znamke, povezujemo tradicijo in prihodnost,” je povedal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG.

Porsche s prvim popolnoma električno gnanim športnim avtomobilom in s posebej zanj postavljenim proizvodnim obratom odpira naslednje poglavje v zgodovini podjetja. “Brezemisijski Taycan je Porschejeva nova ikona,” je dodal Oliver Blume. “Je drugačen od naših dosedanjih avtomobilov, pa vseeno tipičen Porsche – inovativen, športen in emocionalen.”

undefined
Od predstavitve konceptne študije Mission E na avtosalonu IAA leta 2015 do začetka proizvodnje prvih Taycanov za končne kupce je preteklo manj kot 48 mesecev. Novi proizvodni obrat postavlja nova merila na področju energetske učinkovitosti in prijaznosti do okolja. “Stojimo za dogovorom o podnebnih ciljih, sklenjenim decembra 2015 v Parizu, in zelo jasno prevzemamo odgovornost za zmanjšanje okolju škodljivih emisij. Vendar pa naše ambicije v zvezi s trajnostjo močno presegajo razogljičenje,” je dejal Albrecht Reimold, član uprave ter direktor proizvodnje in logistike v Porsche AG. “Porsche si prizadeva doseči cilj ‘Zero Impact Factory’, postati torej želimo tovarna brez negativnih vplivov na okolje.”