NOVO POGLAVJE, NOV OBRAZ DIŠAVE BLEU DE CHANEL

Najnovejša težko pričakovana kampanja francoske znamke predstavlja mladega zvezdnika svetovnih razsežnosti Timothéeja Chalameta kot ambasadorja BLEU DE CHANEL in hkrati razkriva priznani vonj v novi poživljajoči luči. To čudovito, smiselno partnerstvo hkrati pooseblja močno povezanost med CHANELOM, kulturno dišavno ikono in svetovnim navdihom z edinstvenim znanjem in izkušnjami, ter nadobudno ikono, ki počasi a vztrajno dosega svoj vrhunec. Chalamet, ujet v objektiv priznanega fotografa Maria Sorrentija, brezhibno uteleša alkimijo večplastnega moškega BLEU DE CHANEL z vsemi njegovimi živahnimi in subtilnimi posebnostmi.

  

»Nisem junakinja. Vendar sem sama izbrala osebo, katera sem želela biti in sem…« je izjavila Gabrielle Chanel in ustvarila neprimerljiv etos, ki na svoj poseben način odseva očarljivo in samozavestno energijo BLEU DE CHANEL. Njena brezčasna filozofija prepričanja, ki kljubuje konvencijam, še naprej živi in prosperira v tem in vsakem naslednjem poglavju BLEU DE CHANEL in v nove višave povzdiguje moškega, ki ga nosi.

Vodi ga pristni moški instinkt, zato je odločen živeti onkraj okvirjev, ki so mu dani, saj lahko rečemo, da se popolnoma zaveda celotne slike, vendar je še vedno navdušen nad majhnimi trenutki, ki v življenju pogosto ostanejo prezrti. Neustrašno se opira na svet okrog sebe, hkrati pa izkorišča svoje prednosti in sprejema svoje slabosti. A hkrati je poln nasprotij, ki ga delajo to, kar je – močnega in ranljivega, drznega in prefinjenega. A ravno to mu daje navdih, da se odpravlja na brezmejno iskanje svobode, ki ga vodi do tega, da postane boljša verzija samega sebe, v vseh svojih bogatih, kompleksnih navadah in osebnostnih lastnostih, slogu in intelektu.

No, kaj pa nova zapeljiva dišava BLEU DE CHANEL, ki se je od svoje premierne predstavitve upirala minljivim smernicam in umirjeni tradiciji, hkrati pa kršila in na novo pisala industrijske kodekse moških dišav? Novi BLEU DE CHANEL, ki močno spominja na dišavo CHANEL No.5, ki je razburkala svet leta 1921, je postavil nov, drzen in visok standard za svoj napreden in odkrit pogled na to, kakšen bi lahko bil vonj sodobnega moškega. Toaletni vodici BLEU DE CHANEL je pisanje novih pravil že v DNK, saj je zaobšla tako trende kot status quo leta 2010, leta 2014 pa ji je sledila toplejša inkarnacija Eau de Parfum. Pod dišavo se je podpisal priznani glavni parfumer znamke CHANEL Jacques Polge in ustvaril nepričakovano aromatično lesno dišavo, poudarjeno s svetlimi notami citrusov, ki je odprla novo vonjalno pot ter nam ponudila divji razgled onkraj statusa quo in ustvarila barvo novega, urbanega in modernega obzorja. Poleg tega je preprost, a močan, monoliten totem BLEU DE CHANEL takoj postal prepoznaven po vsem svetu zaradi svojega skrivnostnega odtenka, ki je preveč moder, da bi bil črn, in preveč črn, da bi bil moder. Široka, karizmatična steklenička zagovarja svoj prav, podobno kot človek, ki dišavo nosi, navidezno odprta za vse možnosti, opolnomoči pa se sama s seboj, s svojimi popolnimi proporci ter predndostmi in kljubovanjem v stanju večnosti.

»Znotraj vonja se skriva dvojnost, preko katere se očitna svežina sreča z nenadno intimno obliko čutnosti in moči,« pravi Olivier Polge, ki je leta 2015 nasledil svojega očeta na čelu CHANELOVIH parfumskih stvaritev. Kot le četrti nos v zgodovini hiše se je Polge odločil nadalje kultivirati na trdnih temeljih postavljen svet BLEU DE CHANEL in leta 2018 sestavil prefinjeno eleganco parfuma BLEU DE CHANEL. »Vedno poskušamo reinterpretirati pripoved vonja, da bi na koncu izrazili nekaj bolj kompleksnega od le sestavin, ki so bile tam prej,« pravi. »Kot bi slikar mešal določene odtenke na svoji paleti. Malo je vse skupaj nerazložljivo, skrivnostno in onkraj stvarstva.«

Poseben vonjalni triptih se je pojavil kot razvijajoči se simbol nove oblike moškosti, ki se noče vezati na arhetipe in nenehno stopa naprej, da bi preoblikoval, kaj lahko prikliče sodoben moški vonj, hkrati pa širi in redefinira svojo daljnosežno javno privlačnost. Zadnje poglavje slavne dišavne pripovedi s podcenjeno avtoriteto pripoveduje zgodbo, ki odraža obstoječi duh in temelje moškega BLEU DE CHANEL, hkrati pa nagovarja drzni novi generaciji, ki je prav tako odločna in krši pravila v lastnem prizadevanju za samoodkrivanje.

 »V BLEU DE CHANEL se skriva prava raven gotovosti in intenzivnosti, ki poudari in izrazi moškega, ki noče biti zaprt v stereotip. Tistega, ki se ne ozira na pretvarjanje in se ne boji pokazati globine ranljivosti, ki leži pod njegovim močnim, razorožujočim značajem,« pravi Polge in potrjuje, da BLEU DE CHANEL omogoča, da moški izrazijo nekaj iskrenega in bistvenega o svoji osebnosti.

Timothée Chalamet, 27-letni francosko-ameriški igralec si je na začetku svoje kariere z dinamično energijo, tako drzno kot prefinjeno, pridobil izjemen svetovni ugled. Simpatični Francoz pa je bolj večplasten, kot se zdi na prvi pogled, saj poleg svojega drznega sloga in nepopustljivega šarma pooseblja tudi vizionarski in ostri duh naslednjega poglavja BLEU DE CHANEL in predstavlja moškega, ki se ne omejuje z običajnimi mejami življenja in gleda dlje od vidnega. Meteorski vzpon Timothéeja Chalameta do mednarodne slave se je začel z njegovo premierno veliko vlogo v filmu o odraščanju Luce Guadagnina iz leta 2017 Pokliči me po svojem imenu. Njegova ranljiva, magnetna upodobitev mu je prinesla oskarja za najboljšega igralca in mesto na hodniku slavnih v vlogi tretjega najmlajšega nominiranca v tej kategoriji, kar je le kaplja v morje med mnogimi drugimi cenjenimi svetovnimi priznanji.

Večplastni Timothée Chalamet je namreč v kratkem času zbral veličasten življenjepis bogatih in raznolikih vlog in nagrad ter priznanj, pri čemer je delal pod vodstvom najuglednejših hollywoodskih avtorjev. Njegove izstopajoče vloge vključujejo maestralne predstave v filmih Interstellar Christopherja Nolana, Lady Bird in Little Women Grete Gerwig, Beautiful Boy Felixa Van Groeningena, The French Dispatch Wesa Andersona, Don’t Look Up Adama McKaya, mednarodno uspešnico Dune Denisa Villeneuva in nazadnje Guadagninove Bones and All. Kasneje letos bo Timothée ponovil svojo glavno vlogo v težko pričakovanem Dune: Part Two in utelesil istoimenski lik v Wonka, predzgodbi filmskega muzikala romana Roalda Dahla iz leta 1964 z naslovom Charlie and the Chocolate Factory. Igralec bo nato v svoji naslednji vlogi upodobil Boba Dylana v filmu A Complete Unknown Jamesa Mangolda, ki se začne snemati to poletje.

Vloga ambasadorja BLEU DE CHANEL sicer predstavlja njegovo prvo sodelovanje s CHANEL in hkrati prvo priložnost postati uradni ambasador katere koli modne ali lepotne znamke. Prihajajoča kampanja, ki nasprotuje predsodkom moške parfumerije, predstavlja mejnik za Timothéeja Chalameta in hišo CHANEL, ki hkrati odpira novo stran zanj kot moderno ikono in za zapuščino BLEU DE CHANEL. Oglaševalska kampanja BLEU DE CHANEL s Timothéejem Chalametom v glavni vlogi, ki jo je posnel Mario Sorrenti, bo izšla junija 2023, jeseni pa bo sledil film o kampanji v režiji Martina Scorseseja.