NOVA USTVARJALNA OBZORJA

Na prvi pogled bodo nekatere pritegnile fasete, ki jih ustvarjajo značilne gube in ikonična kotna arhitektura mednarodno priznanega vizualnega umetnika. Druge bo pritegnila mehanika številčnice Hublotovega kronografa. Ljubitelji umetnosti in izjemne natančnosti so združeni v tem novem poglavju sodelovanja, posvečenem kronografu Classic Fusion Orlinski. S to edinstveno uro je povezano 41 mm ohišje, ki se odlično prilega vsakemu zapestju. Ko čarobnost fuzije doseže nov vrhunec, ura postane pravo umetniško delo.

  

Richard Orlinski je od leta 2015 najbolj prodajan francoski sodobni umetnik na svetu. Svojo umetniško kariero je začel leta 2004 in ustvaril svoje prvo delo, krokodila v živo rdeči smoli, ki je hitro postal kultni kos kiparjevega bestiarija. Richarda Orlinskega, ki ga vodi želja po demokratizaciji umetnosti in njeni dostopnosti čim večjemu številu ljudi, zanimajo vsa izrazna sredstva, njegova umetnost pa ne pozna meja. Leta 2021 ga je ministrica za kulturo Roselyne Bachelot-Narquin imenovala za častnika reda za umetnost in literaturo.

Obe popolnoma edinstveni uri se nosita z ikoničnim črnim gumijastim pasom, medtem ko se pri drugi tridimenzionalna silhueta razteza vzdolž celotne ure, kar je velik tehnični dosežek, ki združuje udobje in estetiko. V tej novi kolekciji mikroblastrirani titan daje fasetam matiran videz za dodaten pridih elegance, s svojo osupljivo dodekagonalno obliko, ki je od leta 2017 zaščitni znak Hublotovega sodelovanja z Richardom Orlinskim, pa se obroba spremeni v mnogokotnik. Srce teh ur Classic Fusion Chronograph Orlinski je avtomatski kronografski mehanizem HUB1153.

»Hublot sta vedno gnala inovativnost in drzen občutek za oblikovanje, ki je v nasprotju s povprečjem. Med urarstvom in umetnostjo je veliko vzporednic, saj sta pri obeh potrebni ustvarjalnost, strast, odločnost in drznost. Te vrednote se združujejo v tem sodelovanju z Richardom Orlinskim pri raziskovanju novih in nepozabnih modelov. Ta združitev visokokakovostne visoke urologije in umetnosti nam omogoča premik k novim ustvarjalnim obzorjem, ki so tako inovativna kot edinstvena.« – RICARDO GUADALUPE HUBLOT GLAVNI IZVRŠNI DIREKTOR

Šest let, štirje modeli, vsak pa nosi nesporen pečat umetnika, ki stoji za obrisi in koti ikoničnih skulptur, večjih od življenja. Umetnost fuzije spreminja kiparske poteze v mogočne umetniške predmete in u stvarja združitev urarstva in kiparstva, v kateri se značilnosti obeh združijo v pravo simbiozo. Miniaturne umetnine, ki so kos času. Hublot je še enkrat presegel samega sebe in premaknil meje proti novim obzorjem.