NOVA SEZONA, NOVA SODELOVANJA

V okviru praznovanja 75. obletnice se je NBA močno potrudila, da bi skozi področje umetnosti prikazala preteklost in prihodnost igre. Liga je tako pred kratkim tesno sodelovala z Victorjem Solomonom pri preoblikovanju številnih trofej, vključno z odliko na tekmi vseh zvezd NBA, pokalom za G-ligo ter novo nagrado Kareem Abdul-Jabbar za prvaka socialne pravičnosti.

  

Za nadaljevanje poslansta se NBA ponovno združuje z Andyjem Blankom pri seriji skulptur, ki jih navdihuje osrednji del igre – žoga. Vsaka polovica košarkarske žoge. ročno izdelana in ulita v umetnikovem studiu v Brooklynu, je narejena iz masivnega mavca in zajema najmanjše podrobnosti žoge – od oprijema in žlebov na površini do ikoničnega logotipa Wilson, ki se je vrnil kot uradna žoga za ligo v tej sezoni.

Namesto tradicionalnega temno oranžnega odtenka, ki ga vidimo na večini košarkarskih žog, je umetnik ustvaril vsako od štirih namiznih skulptur omejene izdaje v pastelnih barvah, pri čemer je za nakup na voljo 75 kosov vsake barve. Več informacij lahko najdete na AndyBlank.com, kjer bodo žoge od jutri, 9. aprila opoldne po srednjeevropskem času, že na voljo za nakup.