NOVA DOBA ZMOGLJIVOSTI AMG

Novi Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE je velik korak naprej v 55-letni zgodovini AMG. Z znanjem in izkušnjami Formule 1™ na ceste prinaša najsodobnejše tehnologije iz motošporta. Dvostopenjski elektromotor, nameščen na zadnji osi, podpira 2,0-litrski turbo motor, ki je nameščen spredaj. To je najmočnejši serijski štirivaljnik na svetu.

  

Do prenosa moči in kopičenja navora pride zelo spontano in brez zakasnitve: tako kot v Formuli 1™ električna podpora turbopolnilnika odpravi turbo zaostajanje motorja z notranjim izgorevanjem, hkrati pa električni pogon močno potiska z mesta. Električni pogonski sklop in visokozmogljiva baterija s 400 volti sta lastni razvoj, ekskluziven za AMG, ki poudarjata vrhunsko inženirsko usposobljenost razvijalcev iz Affalterbacha. Tako kot v formuli 1™ je baterija posebej zasnovana za hitro izhodno moč in črpanje z inovativnim neposrednim hlajenjem celic.

Skupna sistemska moč je 500 kW (680 KM), skupni največji sistemski navor 1020 Nm. To so nove najvišje vrednosti za razred C.

Drugi poudarki nove serije modelov, ki je predstavljena hkrati kot limuzina in karavan: prvič v C 63 je popolnoma variabilni sistem štirikolesnega pogona AMG Performance 4MATIC+ uporabljen za prenos pogonske moči na cestišča in vključuje Drift Mode za še več užitka v vožnji. Temu je dodano aktivno krmiljenje zadnje osi kot standard, še ena edinstvena funkcija v tem segmentu.

“Z modelom C 63 S E PERFORMANCE odpiramo novo poglavje v zgodovini naše znamke. Tudi 55 let po ustanovitvi našega podjetja pri AMG še naprej izkazujemo drznost in voljo do uresničevanja kreativnosti, zagotavljanja nečesa posebnega. Zlasti novi C 63 je prava sprememba igre. S svojim revolucionarnim konceptom prinaša popolnoma nov pristop v segmentu, za katerega je bila do sedaj značilna predvsem obljuba zmogljivosti. Z največjo sistemsko močjo 680 KM , to obljubo res držimo. Toda inteligentni hibridni koncept P3 ponuja veliko več. Prepričan sem, da bomo s to tehnologijo, ki vključuje veliko znanja in izkušenj iz Formule 1, nagovorili tudi novo skupino kupcev,« pravi Philipp Schiemer, predsednik upravnega odbora Mercedes-AMG GmbH.

“Novi C 63 S E PERFORMANCE je s hibridnim pogonom Performance in električno podprtim izpušnim turbopolnilnikom tehnološka mojstrovina z novim pristopom. Elektrificirani pogonski sklop ponuja popolnoma novo izkušnjo vožnje. Takojšen odziv električnega pogona na zadnji premi, hiter nastanek navora, pa tudi hitra izhodna moč in tudi poraba naše baterije sta zelo posebni lastnosti. K temu dodajte standardno krmiljenje zadnje osi in popolnoma variabilni štirikolesni pogon z načinom Drift – novi C 63 še enkrat ponazarja visoko raven tehničnega znanja, ki ga premore AMG,« pravi Jochen Hermann, glavni tehnični direktor Mercedes-AMG GmbH.

Tako kot v Formuli 1 je baterija posebej zasnovana za hitro dostavo in prevzem energije. Električni doseg 13 kilometrov omogoča praktičen radij delovanja, na primer v mestu ali v stanovanjskih naseljih. V novem Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE je 2,0-litrski štirivaljni turbo motor združen s stalno zbujenim sinhronim elektromotorjem, visoko zmogljivo baterijo, razvito v Affalterbachu, in popolnoma variabilnim štirikolesnim pogonom AMG Performance 4MATIC+. Sistemska moč 500 kW (680 KM) in največji sistemski navor 1020 Nm zagotavljata impresivno vozno zmogljivost: limuzina in karavan pospešita z mesta do 100 km/h v 3,4 sekunde. Pospeševanje se konča šele pri elektronsko reguliranih 280 km/h (karavan 270 km/h, v obeh primerih z opcijskim AMG Driver’s Package).

Oblika sledi funkciji: zasnova novega C 63 S se razlikuje od zasnove Mercedes-Benz razreda C po bolj mišičastih proporcih. Oba modela, limuzina in karavan, temeljita na obsežno spremenjeni karoseriji AMG. Sprednji del je daljši za 50 milimetrov, prednja krila pa širša. Skratka, skupne zunanje mere se precej razlikujejo od Mercedes-Benz razreda C. Kar zadeva dolžino, limuzina in karavan merita dodatnih 83 milimetrov. Širši kolotek na sprednji osi ima za 76 milimetrov večjo skupno širino, pa tudi medosna razdalja se je povečala za deset milimetrov. Rezultat vsega tega je postavitev, ki daje novemu C 63 S mogočen, raztegnjen in mišičast videz.

V notranjosti športni sedeži AMG s posebno razporeditvijo oblazinjenja in značilnim vzorcem šivov prispevajo k prefinjenemu vtisu. Na voljo je tudi veliko individualnih izbir za notranjost. Ekskluzivne barve in različna oblazinjenja iz nappa usnja z vtisnjenim emblemom AMG na sprednjih vzglavnikih poudarjajo športno ali luksuzno plat C 63 S. Popolnoma preoblikovan sedež AMG Performance druge generacije je na voljo kot dodatna oprema. Njegova posebnost so bočne opore sedeža z odprtinami za zmanjšanje teže, ki omogočajo tudi boljše zračenje. Če izberete oblazinjenje iz nappa usnja, ima to tudi kontrastno barvo kot dodaten poudarek. Oblika naslonjala se proti dnu zoži. Logotip AMG je zdaj nameščen med mat kromiranimi odprtinami pod integriranim vzglavnikom.