NOVA DOBA, NOVA VRSTA UMETNOSTI

težko pričakovani dubajski Muzej prihodnosti je uradno odprl svoja vrata za javnost. Z izrazito in vizualno osupljivo zunanjostjo »najlepša stavba na svetu« zdaj razkriva enako zanimivo razstavo, ki se enostavno ujema s stavbo samo.

  

»Potovanje prihodnosti«, ki ga je zasnoval ATELIER BRÜCKNER, obiskovalce popelje v različna področja, preko katerih se obiskovalci sprehajajo skozi koreografirano zaporedje impresivnih izkušenj, ki se razprostirajo v treh nadstropjih. Ambientalna osvetlitev, izbira materialov, vonji in zvoki so natančno izbrani, da zagotovijo oprijemljiv pobeg v futuristične svetove prihodnosti.

Vhod v 3. nadstropje vodi “pionirje” skozi kaskadne oboke v Center, umirjen in terapevtski prostor za razmislek, ki se nahaja pod kupolo svetlobe in vode. Obiskovalce spodbuja, da se odklopijo od tehnologije in ponovno povežejo svoj um, telo in duha.

V 4. nadstropju lahko obiskovalci prosto raziskujejo digitalno izvedenko amazonskega deževnega gozda in preplet stotin vrst, od katerih so nekatere nevidne s prostim očesom. V tem nadstropju je tudi Trezor življenja, ki prikazuje knjižnico DNK tisočih vrst, prikazanih v cilindričnih kapsulah, ki vsebujejo digitalne upodobitve različnih življenjskih oblik.

Najvišje nadstropje predstavlja vesoljsko postajo OSS Hope, v kateri obiskovalci dobijo panoramski pogled na svoj domači planet in spoznajo konceptualno skupnost pionirjev, ki plujejo v vesolje.

Muzej prihodnosti je zdaj odprt za javnost.

Museum of the Future
Sheikh Zayed Rd, Trade Centre 2
Dubai, UAE