NOV POKLON ENEMU IZMED NAJVEČJIH

Sedemindvajset let po tragični smrti na Veliki nagradi San Marina leta 1994 trikratni svetovni prvak formule 1 Ayrton Senna še vedno velja za enega izmed najboljših dirkačev vseh časov in ostaja eden najpomembnejših ambasadorjev blagovne znamke TAG Heuer. Pokloni brazilskemu dirkaču v omejeni izdaji so v preteklih letih postali tradicija za TAG Heuer, za svojo najnovejšo ponovitev pa se znamka osredotoča na Sennovo ikonično rumeno dirkaško čelado. S sodobnim zatemnjenim videzom, živahnimi rumenimi poudarki in izrazitimi znaki Sennove zapuščine je TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2021 športen in zmogljiv kvarčni poklon eni najtrajnejših legend dirkanja.

43-milimetrsko ohišje iz nerjavnega jekla je dopolnjeno z agresivnim, modernim črnim DLC premazom. Celotna oblika je podrejena standardnemu kvarčnemu kronografu Formula 1, geometrija ohišja pa je ostra in preprosta, z dolgimi stožčastimi ušesi in značilnim okvirjem v obliki zobnika, ki spominja na klasične modele Caliber 11 Heuer Autavia. Zaradi popolnoma mat izvedbe samega ohišja radialno krtačen keramični okvir na fotografijah močno izstopa, videz pa je dopolnjen z drzno belo lestvico tahimetra in privlačnim rumenim kristalnim tesnilom. Barvna tesnila so relativna redkost na trenutnem trgu ur, vendar ponujajo edinstven pristop k barvnim poudarkom, v tem primeru pa se ta lepo ujema s posebno barvno shemo. Zadaj časomer TAG Heuer Formulo 1 Senna Special Edition 2021 krasi zelo podrobna gravura, ki prikazuje znano dirkaško čelado Ayrtona Senne. Zaradi navojne krone je ura primerna tudi za podvodno uporabo in zagotavlja visokozmogljivo vodoodpornost do 200 metrov.

Tako kot ohišje tudi številčnica TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2021 svojo pretežno zatemnjeno barvno paleto dopolnjuje s svetlo rumenim odtenkom Senna. Časovnica je sicer polna vizualnih tekstur in poudarkov, od močno zrnate teksture vzorca sončnih žarkov glavne številčnice do modre barve za pomožne številčnice, skupaj s poliranim črnim zaključkom za kazalce in ujemajočimi se indeksi. Medtem ko svetlo rumeni poudarki zunanje minutne lestvice, kronografske lestvice in emblema Senne na podštevilčnici kronografa 1/10 sekunde ob 6. uri dizajnu ponujajo prepotrebno energičnost, ti rumeni elementi poudarjajo tudi nekatere oblikovalske namige z vozil Formula 1.

V notranjosti TAG Heuer Formula 1 Senna Special Edition 2021 najdemo mehanizem kvarčnega kronografa Ronda 5040D. 5040D je zmogljiv mehanizem s funkcijo kronografa 1/10 sekunde in enostavnim vzdrževanjem. TAG Heuer dopolnjuje paket z reliefnim črnim usnjenim paščkom, s teksturo split-S, ki jo navdihujejo značilne povezave Sennovega lastnega S/el. Za dodaten vizualni pridih ta poseben trak vključuje tudi živahne rumene stranske šive.