NOV KORAK ZA ZNAMKI LEICA IN XIAOMI

Po mesecih govoric je Xiaomi uradno potrdil, da je podpisal dolgoročno pogodbo z Leico, julija pa naj bi predstavil sorazvit paradni pametni telefon.

  

Kmalu po objavi je konkurenčna kitajska tehnološka korporacija Huawei razkrila, da sta se 31. marca razšla z Leico in s tem končala sedemletno partnerstvo dvojice. V obdobju, ko so telefoni s tremi in štirimi kamerami povsem običajni, je varno reči, da sta specifikacije fotoaparata in kakovost slike velika odločilna dejavnika za potrošnike.

Strokovno znanje nemškega podjetja za kamere bi moralo Xiaomiju omogočiti, da znatno izboljša kamero svojega novega vodilnega telefona, obenem pa izkoristi ikonično rdečo značko Leica kot glavno prodajno točko.

“To sodelovanje bo močno spodbudilo Xiaomijevo strategijo fotografiranja,” je komentiral Lei Jun, ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor Xiaomi.

Pričakuje se, da se bo nova vodilna naprava imenovala “Xiaomi 12 Ultra” ali “Xiaomi 13”. Ostanite z nami za več informacij pred prihajajočo predstavitvijo.