NIKE IN DUH NAREDI DOMA

Dekonstruiran DIY pristop modela Nike x READYMADE Blazer Mid popolno reinterpretira prvi košarkarski športni copat Nike. Odlikuje ga tanjši, daljši, napol šivan Swoosh, izdelan iz različice logotipa iz leta 1971, rezultat pa je estetika, ki prikazuje temeljne oblikovalske vrednote japonske znamke in subtilno ujame nostalgijo ustanoviteljice blagovne znamke Yute Hosokawe.
  

“Blazer smo dekonstruirali in ga znova ustvarili, ne da bi pri tem pozabili na njegove korenine,” pravi oblikovalec READYMADE. »Košarko igram od tretjega razreda. Prvi par čevljev, ki sem si ga kupil, je bil Nike. Zaradi njih mi je všeč moda.”

Tekstura vmesnega podplata modelu dodaja volumen in je bila zasnovana z uporabo glinenih kalupov, ki so bili, da bi oblikovalci uravnotežili bočni profil čevlja, med testiranjem nekajkrat spremenjeni. Izpostavljena pena obdaja del okrog gležnjev in jezik, tri različne vrste vezalk pa ustvarijo dodaten večplastni, šrafiran učinek. Kot pridih filozofiji ponovne uporabe podjetja READYMADE je gumijasti podplat narejen iz približno 15 odstotkov Nike Grind, mešanice recikliranih materialov iz ostankov superg in drugih izdelkov, ki bi sicer končali na odpadu.

Nike x READYMADE Blazer Mid bo od 27. februarja na voljo pri prodajalcih SNKRS, NikeLab MA5, DSM Ginza v Tokiju in v izbranih READYMADE poslovalnicah.