NFT ZAVZEMAJO SPLET

Pri Twitter Blue, premium naročniški storitvi družbenega omrežja za 2,99 USD na mesec, so na operacijskem sistemu iOS predstavili opcijo uporabe NFT za sliko profila.

  

Funkcija omogoča uporabnikom, da se povežejo s svojimi kripto denarnicami in prikažejo svoje NFT kot slike profila. Drugi uporabniki se lahko nato dotaknejo slike profila, če želijo izvedeti več o projektu in si ogledajo njegove metapodatke. NFT-ji so prikazani v posebni šesterokotni obliki, ki označuje pristnost in dokazilo o lastništvu. Funkcija je na voljo naročnikom v sistemu iOS prek funkcije Labs z zgodnjim dostopom.

Trenutno Twitter podpira samo statične slike NFT v formatih JPEG ali PNG, “kovane” v blockchain verigi Ethereum. Slike profila NFT podpirajo več kripto denarnic, vključno z Argent, Coinbase Wallet, Ledger Live, MetaMask, Rainbow in Trust Wallet.

»Kripto je ključni steber prihodnosti Twitterja,« je za The Wall Street Journal povedala Esther Crawford, Twitterjeva razvijalka izdelkov za to funkcijo.

Twitter Blue je bil sicer uradno predstavljen novembra in je na voljo v ZDA, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji. Funkcije vključujejo članke brez oglasov, mapo z zaznamki in možnost razveljavitve tvita. Funkcija naj bi kmalu prišla tudi k nam, več pa bo znanega kmalu.